Janne Vogel
Janne Vogel Love 4 feb 2020

Van hartjespizza tot discoschaatsen: 6 x dit wil je doen met Valentijnsdag 2020

Het is alweer bijna Valentijnsdag. Tijd voor een cringy zwijmelavondje met je lover. Of met jezelf of je beste vriend(in); alles is toegestaan. Wij zetten de leukste tips voor Valentijnsdag 2020 voor je op een rijtje.

Tips voor een amazing Valentijnsdag 2020

Of je nu al vier jaar samen bent met je lief, net bent begonnen met daten of helemaal geen zin hebt in een liefdesrelatie: dankzij de volgende tips spendeer jij Valentijnsdag 2020 met een brede lach.

1. Sjanz in Jansz

Alle Amsterdammers verzamelen: Valentijnsdag wil je vieren met een diner bij Jansz, middenin het centrum. Speciaal voor Valentijnsdag wordt er in het restaurant een romantische Sjansz-avond georganiseerd.

Tijdens deze iconische avond staat alles in het teken van poëzie, flirterige oneliners en héél lekker eten. Van truffelpasta tot chocolade fondant.

Extra leuk: speciaal voor deze liefdevolle avond schuift De Man met de Pen (fervent dichter) aan bij de tafeltjes, om voor ieder stel een persoonlijk gedicht te schrijven en voor te dragen.

2. Discoschaatsen in Utrecht

Bij de Vechtsebanen in Utrecht kun je op 14 februari ’s avonds discoschaatsen. Ja, echt, je hoort het goed. De muziek en discolichten gaan aan van 20.30 tot 22.15. Als dat geen succes wordt, weten wij het ook niet meer.

Pak je dik in en draag indien nodig bescherming, want dit wordt wat. Daar ga je: Dancing on Ice met je lover of vriendinnen.

3. Dineren op de 40e (!) verdieping in Den Haag

Deze is voor alle Hagenaren en Hagenezen: een fancy diner op de 40e verdieping van The Penthouse in Den Haag is nooit mis. Op Valentijnsdag wordt er een speciaal menu opgediend.

Voor €79 per persoon heb je een ticket inclusief Valentijnsmenu, een love cocktail als welkomstdrankje en een koffie of kop thee ná het diner. En vergeet het waanzinnige uitzicht niet.

4. Valentine Afternoon Tea bij The Duchess

Ben jij een echte zoetekauw? Dan wil je je met Valentijnsdag in The Duchess begeven, vooral zo rond theetijd. Van maandag 10 tot en met zondag 16 februari wordt er een adellijke Afternoon Tea geserveerd, die helemaal in het teken staat van Valentijnsdag.

Denk aan zilveren etagères vol hartige en zoete hapjes. Da’s nog eens gezellig tafelen met je lief of beste vriendin. Nog niet genoeg van alle suiker? Op 14 februari kun je er een roze ‘Chocolate Explosion‘ bestellen. Je weet wel, zo’n bol waar ze op spectaculaire wijze stikstof aan toevoegen.

5. Singlefeestje Tivoli

Nee, je hoeft niet per se single te zijn om dit heerlijke feestje te bezoeken. Bij dit Singlefeestje in Tivoli Vredenburg draait het om CD-singles, waar je met je beste vrienden of lover doorheen kunt bladeren, terwijl je zeemzoete herinneringen ophaalt.

Jij kiest een single uit en geeft ‘m aan de DJ, en hij draait ‘m voor je. Goede deal, toch? Met wie ga jij uit je plaat op de Valentijnseditie van Singlefeestje?

6. Pizzaliefde bij Toni Loco

Dat liefde door de maag gaat, kunnen we alleen maar beamen. En pizza eten we het liefst élke dag. Zo ook met Valentijn. Bij pizzeria Toni Loco in Amsterdam eet je de 14e liefdespizza’s in de vorm van een hartje.

De liefdespizza heeft een doorsnede van 50 centimeter en de toppings mag je zelf samenstellen. Wijntje erbij en genieten maar.

Mocht je de 14e niet kunnen of de drukte willen omzeilen, de romantische pizza is de hele Valentijnsweek verkrijgbaar.

Lees ook: