Van de kleuterklas tot nu, zij waren overal bij: dit is waarom vriendinnen van vroeger te gek zijn

Vriendinnen van vroeger zijn één van de belangrijkste vriendinnen die je ooit zult hebben. Samen groeiden jullie op en leerden jullie elkaar op een hele bijzondere manier kennen.

Je spreekt je vriendinnen van vroeger nog dagelijks. Maar wat kijk je met een glimlach terug op alles wat jullie hebben meegemaakt. Maar je kijkt ook naar de toekomst: jullie staan sowieso op elkaars huwelijk en jullie kinderen zullen waarschijnlijk het woord ‘tante’ gebruiken.

In de mooiste verhalen die je hebt, spelen zij de hoofdrol. Sta even stil bij de vriendschap die je al zo lang hebt. Vriendinnen van vroeger zijn de beste.

Ze nemen je zoals je bent

Ze kennen je goede en slechte kanten en zullen je altijd precies nemen zoals je bent. Voor hen is een donderslag van emoties niet erg want zij weten precies hoe je bent.

Jullie hebben altijd wat om over te praten

Misschien zien of spreken jullie elkaar niet meer elke dag, maar het is nooit stil. Zie je elkaar weer, dan lijkt het alsof jullie alweer dagen samen zijn. Nee, bij jullie zijn er nooit momenten waarop jullie elkaar niets meer te vertellen hebben. Maar soms zitten jullie samen in dezelfde ruimte zonder een woord te zeggen, een fijne stilte. Een stilte die betekent dat het tóch wel goed zit. Jullie kennen elkaar door en door.

Ze waren overal bij

De hoogte- en dieptepunten. Zij waren erbij, ze stonden altijd voor je klaar. Hierdoor weten zij ook precies wanneer ze beter even stil kunnen zijn, of juist beter kunnen doorvragen. Zij weten precies hoe de vork in de steel zit. En dat maakt jullie vriendschap zo bijzonder.

Vakantie

De eerste vakantie zonder ouders was met hen. Zij waren erbij toen je je enorm misdroeg op de boulevard, hielden je haar vast wanneer je te veel tequila naar binnen had geschoven. Ze brachten je thuis. Om deze verhalen wordt elke keer nog ontzettend hard gelachen, en terecht.

Jullie zijn samen volwassen geworden

Van kattenkwaad uithalen, tot de stap naar de middelbare school. Van de middelbare school, vertrokken naar het studentenleven. Het studentenleven ruilden jullie vervolgens in voor het werkende leven. Misschien zijn jullie niet naar dezelfde stad vertrokken, maar ook bij deze keuzes hebben je vriendinnen je geholpen. Jullie beseffen het nog niet helemaal, maar wat een jaren zijn er overheen gegaan. En kijk eens even waar je nu bent.

Van hen kun je grappen waarderen

Worden er grappen gemaakt over je belachelijke kapsel van groep zeven? Van hen kun je het hebben, zij waren erbij.

Ze zijn altijd eerlijk tegen je geweest

Vonden ze je lover niet leuk? Zij waren degenen die het tegen je zeiden. Altijd, maar dan ook altijd, zijn je vriendinnen van vroeger eerlijk tegen je geweest. Maar dat waardeer je ook aan ze, eerlijkheid duurt tenslotte het langs.

Slaande ruzie

Echte vriendinnen ben je niet zonder dat je schreeuwend tegenover elkaar hebt gestaan. Je kon ze af en toe wel wurgen, maar ook dat kwam goed.

Vriendschap voor het leven

Je kent ze al zo lang dat je zeker weet dat dit een vriendschap is die altijd zal blijven bestaan.

Try before you die

Je hebt werkelijk álles met ze uitgeprobeerd. Als jonge pubers waren zij degene waarmee je voor het eerst alcohol probeerde, waarmee je stiekem rookte op het schoolplein en waarmee je dingen deed die écht niet gewaardeerd werden door jullie ouders. Wat kunnen jullie hier nu hard om lachen.

Vriendinnen van vroeger zijn te gek, nooit maar dan ook nooit zullen zij uit je leven vertrekken. Dat kan ook bijna niet, de vriendschap is te sterk. Zij zullen er altijd zijn.

LEES OOK: Waarom girlsnight de allerbelangrijkste avond is

Reageer op artikel:
Van de kleuterklas tot nu, zij waren overal bij: dit is waarom vriendinnen van vroeger te gek zijn
Sluiten