Van deze paddenstoel krijgen vrouwen spontaan een orgasme, écht waar

Het klinkt vrij bizar, maar toch schijnt het echt waar te zijn. Door enkel en alleen de geur van deze paddenstoel te ruiken zou je een orgasme krijgen; een zogenaamde mushgasm. En nee het is geen drugs, en je wordt er niet high van. Toch brengt het je wel naar bepaalde hoogtes.

In Hawaï groeit namelijk een oranje paddenstoel met wel heel speciale krachten. De vlezige zwamplant werd in 2001 al ontdekt. Pas onlangs zijn onderzoekers er achter gekomen dat vrouwen een orgasme van de paddenstoel krijgen. Wat het hele verhaal nog bijzonderder maakt is dat je de paddenstoel niet hoeft op te eten om tot een hoogtepunt te komen. Nee, wie klaar wil komen, hoeft alleen maar aan de plant te ruiken.

Voor het onderzoek lieten wetenschappers John C. Holliday en Noah Soule zestien vrouwen en tien mannen ruiken aan de paddenstoel. Zes vrouwen merkten dat ze een spontaan orgasme kregen toen ze de geur van de paddenstoel opsnoven. Bij de andere tien vrouwen gingen hun hart sneller kloppen. Bij de mannen was er niets aan de hand. Sterker nog, ze vonden de plant maar stinken.

Hoe de orgasmepaddenstoel werkt?

Totaal anders dan drugs. Dat zijn namelijk verdovende of geestverruimende middelen. De wetenschappers ontdekten dat de hormoonverbindingen in de paddenstoelen vergelijkbaar zijn met de neurotransmitters – stofjes die zenuwprikkels doorgeven – die wij ladies aanmaken tijdens seks.

Heb je al helemaal zin gekregen om flink in te ademen boven de paddenstoel? Dan is er nog wel een probleempje. De speciale zwamplant groeit alleen bovenop zeshonderd tot duizend jaar oude lavastromen in Hawaï. Hoewel een reisje naar Hawaï geen straf is, is je eigen lichaam beter leren kennen misschien een praktischere tip als je tot een climax wil komen. Om een orgasme te krijgen is kennis van je eigen lichaam namelijk noodzakelijk, aldus verschillende seksuologen. Als je vanavond alleen thuis bent, schuif dan lekker je hand onder je dekens tot je duizelig wordt.

Wil je meer weten over je orgasme?

Deze zeven dingen over klaarkomen wilden we niet voor je achterhouden.

Reageer op artikel:
Van deze paddenstoel krijgen vrouwen spontaan een orgasme, écht waar
Sluiten