Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 16 mrt 2017

Goede reden voor een rood wijntje: van deze druif word je aantrekkelijker

We kunnen vanaf nu rode wijn 'de drank van de liefde' noemen. Naast dat het natuurlijk een prachtige donkerrode, sensuele kleur heeft, maakt het ook nog eens aantrekkelijker. Voortaan een rode wijn drinken bij de eerste date, want dat heb je hem direct in the pocket.

En nee, het is geen principe van ‘van alcohol wordt iedereen aantrekkelijker’. In de rode wijn pinot noir zit écht een druifsoort die ons aantrekkelijker maakt.

De feromoon andostenon

Er is gebleken dat de geur van de pinot noir druif overeenkomt met de geur van bepaalde hormonale stoffen die vrijkomen bij mannen. Deze stoffen worden feromonen genoemd en zorgen voor aantrekkingskracht.

De druif pinot noir is een blauwe druivensoort die een dunnere schil heeft. De druif heeft bepaalde aardse geuren van de kruiden musk en eik. Deze geuren zijn vergelijkbaar met het mannelijke geslachtsferomoon genaamd androstenon. Doordat jij gaat ruiken naar deze geur, vinden mannen je gek genoeg aantrekkelijker.

Ons droomdrankje

We kunnen rode wijn ondertussen wel als droomdrankje bestempelen, want naast dat één glas wijn net zo goed is als één uur sporten, worden we er nu ook nog eens aantrekkelijker van. Als je met mate drinkt natuurlijk, want paarse tanden en lippen staat niet in het schoonheidslijstje. Net zoals dronkenschap.

En geen zorgen als deze truc tot niets leidt:6x waarom wijn zoveel beter is dan een boyfriend

Reageer op artikel:
Goede reden voor een rood wijntje: van deze druif word je aantrekkelijker
Sluiten