Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty & Style 12 oktober 2014

Van donkerbruin naar platina blond haar? Dit is wat je moet weten

Neig jij als brunette 'does it better' naar een blonde haarkleur te gaan voor 'more fun'? Dan is het handig om het volgende te weten:

Doe onderzoek

Ga niet zomaar even naar een kapper. Vraag of ze ervaring hebben met de overgang van donkerbruin naar platina blond haar. Het is namelijk een proces dat niet zomaar even gedaan kan worden tussen neus en lippen door. Een expert zal het perfect kunnen maar iemand zonder ervaring kan je haar schade toebrengen.

Neem de tijd

Als je in één keer van bruin naar blond haar wil gaan krijgt je haar het te verduren. Je kunt het daarom ook rustiger aanpakken. Highlights door je bruine haar is een optie of anders een sombre of ombre. Zo kun je het in stapjes doen en heeft je haar iets meer rust om tussen de verfbeurten door te herstellen.

Kies de juiste kleur

Kies een kleur blond die past bij jouw natuurlijke haar- en huidskleur. Hoe donkerder je bent, hoe beter de warme tinten je zullen staan. Denk aan goudblond. Ben je al wat lichterbruin van jezelf? Kies dan van de wat koelere tonen zoals asblond. Hetzelfde geldt voor je huid, hoe donkerder je huid, hoe meer we aanraden om te kiezen voor honingtinten.

Boek direct een knipbeurt in

Door het bleken zal je haar een aanzienlijke hoeveelheid vocht verliezen en de elasticiteit van je haar gaat ook achteruit. Na het bleken is het daarom handig om een knipbeurt te plannen om de dode puntjes eraf te knippen. Zo voorkom je dat er stukken haar afbreken.

Verzorgen

Je zal aandacht en tijd aan je net gebleekte haar moeten besteden. Zorg voor een goede moisturize shampoo en conditioner die je haren zullen voeden en weer herstellen. Aanrader van de Beautify redactie: Moroccanoil – Hydration shampoo en conditioner.

Bijhouden

Uitgroei is onvermijdelijk. Iedere zes tot acht weken zul je weer terug naar de kapper moeten om het bij te werken. Wees niet ongerust, het bijwerken heeft veel minder impact dan de eerste volledige bleeksessie.

Gewoon doen

Wees vooral niet bang als je je haar van donkerbruin naar platina blond wil verven. Gewoon doen. Toch nog aan het twijfelen? Lees ons artikel over brunettes versus blondines. Misschien weet je dan welke kant je liever wil kiezen.

Reageer op artikel:
Van donkerbruin naar platina blond haar? Dit is wat je moet weten
Sluiten