Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 nov 2017

Arrggg! Van gin drinken word je boos blijkt uit onderzoek

Voel je je na een paar gin-tonics wel eens vreselijk aangedaan? Heb je dan het idee dat de wereld oneerlijk is? Wil je je vriendinnen de waarheid zeggen en je ex boze berichtjes sturen? En heb je het idee dat dat komt door de gin? Dan kun je wel eens gelijk hebben, blijkt uit dit nieuwe onderzoek.

Van gin drinken word je boos

Als je het idee hebt dat je na een avondje GT’s toch wat bozer en agressiever bent dan normaal, dan heb je dat waarschijnlijk goed aangevoeld. Volgens onderzoek van The Global Drug Survey wordt het drinken van gin sterk geassocieerd met agressie.

Uit het onderzoek blijkt dat je van het drinken van sterke drank als gin, maar ook van wodka en rum, veel bozer wordt dan van het drinken van bier of wijn.

Er is ook goed nieuws

Gelukkig is er ook goed nieuws voor ginlovers. Want het blijkt ook dat je je van de drank energieker gaat voelen, zelfverzekerder en sexyer. Ha!

Als je toch het zekere voor het onzekere wil nemen: van het drinken van bier en witte wijn word je helemaal niet agressief, maar vooral relaxt en zelfverzekerd. Van rode wijn is een grote bijwerking ‘moeheid’. En tja, dat gevoel herkennen we waarschijnlijk allemaal wel.

Toch maar een biertje? Ergens pijn? Bier werkt beter dan paracetamol blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
Arrggg! Van gin drinken word je boos blijkt uit onderzoek
Sluiten