Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 19 nov 2016

Echt Hollands: Vanaf 1 januari 2017 wordt New York een heuse fietsstad

We kunnen New York allemaal van de bekende yellow cabs die toeterend door de New Yorkse wijken heen rijden. Maar vanaf nu kan je New York nog intenser genieten vanaf je Hollandse vertrouwde vervoermiddel: de fiets. Het fietsnetwerk wordt namelijk behoorlijk uitgebreid.

Fietsend het nieuwe jaar in

Ja heus. Want vanaf 1 januari 2017 is het fietsnetwerk met maar liefst 120 km aan fietspaden uitgebreid. Er komt uiteindelijk 1770 kilometer aan fietspaden door heel New York. Uiteraard is er ook aan de veiligheid gedacht, want 650 kilometer is beschermd. Maar ach, wij doorgewinterde fietsers weten onze weg overal prima te vinden niet waar?

New Yorkers zijn gék op fietsen

Helemaal gek is het niet dat het fietsnetwerk van New York groter en groter wordt. Tussen 2010 en 2014 is het aantal mensen dat de fiets pakt met 68 procent gestegen. Het werkt. Hoe meer fietspaden er liggen, hoe meer New Yorkies de fiets pakken. En geef ze eens ongelijk. Hoe fijn is het om door bekende wijken als Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island maar natuurlijk ook door de avenues in Manhattan te fietsen? Juist.

Fietsen door New York

Het kán niet anders dan dat onze hoofdstad Amsterdam de New Yorkers hebben geïnspireerd om vaker de fiets te pakken. Gezonder, beter voor het milieu en simpelweg het fijnste vervoersmiddel wat er is. The only way is the Dutch way.

Wat houden we toch van die stad: 12 redenen waarom we allemaal New York een magische stad vinden

Reageer op artikel:
Echt Hollands: Vanaf 1 januari 2017 wordt New York een heuse fietsstad
Sluiten