Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 29 januari 2017

Vandaag nog niet buiten geweest? Dit is waarom binnen blijven zo goed voor je is

’s Ochtends als de wekker gaat, kun je jezelf er al niet toe aanzetten om uit bed te gaan. Want je bed is warm en in je huis is het koud. Maar eigenlijk heb je überhaupt geen zin om het huis te verlaten, veel te koud. Gelukkig is een dag binnen blijven helemaal geen schande. Sterker nog, het is hartstikke goed voor je.

Je rust uit

We hebben allemaal een druk leven en daardoor schiet voldoende slapen er nog wel eens bij in. Het liefst zou je iedere nacht acht uur pakken, maar als je op zes of zeven uur uitkomt, ben je ook al blij. Toch viel je je vaak moe, snel geïrriteerd en heb je meer honger dan je zou willen. Allemaal door slaap tekort. Blijf daarom gerust een dagje binnen en slaap lekker uit onder je warme dekens.

Je hebt eindelijk tijd een voedzame maaltijd voor jezelf te bereiden

Tuurlijk, je probeert vaak wel iets van groente te eten. Maar je betrapt jezelf er toch op dat je avondeten regelmatig bestaat uit een tosti, een afhaalmaaltijd of een blikje soep dat je even snel opwarmt. Je vliegt van de ene naar de andere afspraak en voor koken heb je vaak geen tijd. Niet super gezond nee.

Als je een dagje binnen blijft heb je eindelijk tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zoete aardappels die een uur moeten poffen in de oven, het schillen van een enorme berg groente: jij hebt er vandaag tijd zat voor. En dat is wel zo goed voor je weerstand en gezondheid.

Je hebt me-time

Wanneer heb je voor het laatst een hele dag niets gedaan? Waarschijnlijk is er altijd wel íets dat je moet doen of een afspraak die je hebt staan. Maar vergeet niet hoe belangrijk het is om me-time te hebben.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die tijd voor zichzelf nemen, gelukkiger zijn. Relaxen is daarom hartstikke goed voor jezelf. Voel je niet schuldig, je maar geniet van je dag binnen. Je hebt het verdiend.

Voor als je letterlijk meer me-time wil: Geniaal: deze ‘laat me met rust’- trui als je je even helemaal wilt afschermen

Reageer op artikel:
Vandaag nog niet buiten geweest? Dit is waarom binnen blijven zo goed voor je is
Sluiten