Vanmiddag een terrasje pakken? Zo tover jij je benen last minute zomer klaar

Hoera! Vandaag is het rokjes dag! Maar wacht, voordat we beginnen te juichen, hoe zit het eigenlijk met onze intense winterbenen? Die hebben al zo lang geen zonlicht gezien dat we twijfelen of ze het überhaupt wel aankunnen. Mensen zullen hun zonnebrillen niet nodig hebben voor de zon, maar voor de reflectie van je melkflessen. En dan die haren.. Wat nu? Snel aan de slag met de volgende tips:

Stap 1. Scheer ze smooth

Geen tijd om een wax te nemen? Pak dan je scheermesje er maar weer bij. Je benen zijn dan meteen super glad en je exfolieert ze ook meteen. Zijn ze gelijk niet meer zo dof, ook wel een handige bijkomstigheid.

Stap 2. Smeer ze soepel

Ruwe benen kun je het beste opfleuren met een goede lading olie. Olie reflecteert licht waardoor je benen natuurlijk meteen gladder en zachter ogen. Een ideaal trucje dus.

Stap 3. Grijp je glitters

Jaja, die all over body glitters komen nu prima van pas. Breng wat glimmers aan op je scheenbenen, de zijkanten van je kuiten, de achterkant van je benen en het topje van je knie. Blend het vervolgens met de olie. Glitters werken natuurlijk hetzelfde als olie en reflecteren het licht. En ook nog een leuk feitje, je benen lijken door al die glans op de juiste plekken langer dan ze zijn. Mooi meegenomen.

Stap 4. Bronze die benen

Hé, het is niet erg als na dit alles je benen er nog steeds uitzien alsof ze op afsterven liggen. In dat geval mag je echt zonder schaamte de zelfbruiner erbij pakken. Blanke benen zijn overigens prachtig, maar wanneer je benen veel kleurverschil hebben kunnen we ons voorstellen dat je liever voor één kleur gaat dan voor drie verschillende. In laten trekken, olie er overheen en een beetje glitter. We beloven dat je benen in ieder geval niet meer zullen opvallen tussen de rest. (Tenzij je het zo goed hebt gedaan dat ze er te fantastisch uit komen te zien. Maar he, dan hebben we je gewaarschuwd.)

Reageer op artikel:
Vanmiddag een terrasje pakken? Zo tover jij je benen last minute zomer klaar
Sluiten