Ga jij je vayaya scheren? Dit is wat je moet weten

Schaamhaar is hot, of in ieder geval het topic schaamhaar. Maar wat is nu eigenlijk de deal met die haartjes? Hoe zouden we het moeten dragen? Moeten we het weghalen of kan het eigenlijk wel blijven staan? Voor alle dames die hun kennis op het gebied van schaamhaar nog wel even willen bijspijkeren, dit is wat je wil weten:

Het hoéft niet

Laten we beginnen met het feit dat je echt niet hoéft te scheren. Als je er blij van wordt, prima, maar anders doe je het toch lekker niet? Dat de maatschappij nu iedere week met een nieuw figuurtje aan komt zetten is hun probleem, niet het jouwe.

De eerste keer naakt

Voelt naakt. Tja, zo is het nu eenmaal. Je voelt je echt een kaalgeplukt kippetje. Gelukkig is het net zo als met bijna alles: het went vanzelf.

Is het beter naakt of beter met?

Je schaamhaar zit er niet voor niets. Het is een soort van beschermhoes voor de poes (ja, rijmen kunnen we ook). Mocht je het dus om die redenen overwegen, dan raden we aan het lekker te laten zitten. Maar als je het eraf wil halen, ook prima.

Mannen hebben sowieso een hekel aan haar down there, toch?

Neeneenee dames. Om het allemaal nog een stukje onduidelijker te maken, heeft vrijwel iedere man weer een andere voorkeur. Wil je het op veilig spelen? De landingsbaan. Al is het alleen voor de ironie.

Waxen of scheren?

Liever waxen. Scheren kan zorgen voor vervelende irritaties en natuurlijk de kans op snijwonden, ieks. Trimmen kan natuurlijk ook gewoon, het hoeft niet het één of het ander te zijn. Moet je alleen even een trimmer zien te regelen *vriendjeuchvriendje*

Toch scheren, maar hoe?

Begin met het kort knippen van de haartjes die je weg wilt hebben. Zo gaat het makkelijker en voorkom je ongelukjes. Verwarm vervolgens de haartjes door een paar minuten onder de warme douche te gaan staan. De haren worden zo soepeler en makkelijker weg te halen en het zorgt dat je huid niet te erg gaat irriteren. Behoorlijk belangrijk dus. Pak vervolgens een schoon mesje, breng wat scheerschuim aan en scheer de haartjes af met de haarrichting mee. Maak kleine baantjes en spoel goed af.

En bultjes dan?

Bultjes horen er helaas toch behoorlijk vaak bij. Wat je er tegen doet? De kleintjes kun je het beste behandelen met hetzelfde middeltje wat je tegen je (sporadische) acné gebruikt. Voor ingegroeide haartjes geldt: blijf af. Het is super verleidelijk, maar geen goed idee. Accepteer de razor burn en wacht rustig af toch het weer verdwenen is.

Hebben we nog keuze uit leuke vormpjes?

Zeker, wat dacht je van streepjes, vierkantjes, driehoekjes, pijltjes, sterretjes, de landingsbaan, bliksemschicht en als je creatief wil zijn kan je het natuurlijk ook eens horizontaal proberen.

Reageer op artikel:
Ga jij je vayaya scheren? Dit is wat je moet weten
Sluiten