Dit zijn de 7 leukste vegan beautymerken van dit moment

Grote kans dat jij je de laatste tijd ook meer aan het verdiepen bent in ‘groene’ cosmetica. Want naast het aanpassen van ons dieet, scheiden van het plastic en vaker de fiets pakken valt er in de badkamer ook nog veel winst te behalen. Deze zeven beautymerken bewijzen dat vegan niet inlevert op kwaliteit en minstens net zo fijn is.

Want laten we eerlijk zijn: niemand wil toch dierenleed om er mooi bij te lopen? Daarom zetten we de zeven leukste vegan beautymerken van dit moment op een rij.

E.L.F cosmetics

Ken je E.L.F. Cosmetics al? Zo niet, is het echt de moeite waard even te checken. De hele collectie is vegan en ook nog eens lekker betaalbaar. Onze favoriet is de 16HR Camo Concealer, die maar €6 euro kost. Het merk is ook vrij van dierproeven en parabenen.

Hourglass

Dit merk bewijst maar weer dat vegan ook superchique kan zijn. Het is sinds kort bij de Bijenkorf verkrijgbaar en wij zijn al helemaal fan. Ze doneren een deel van hun opbrengst aan dierenorganisaties en zetten zelfs hele campagnes op om de rechten van dieren te benadrukken. Daarnaast hebben ze Rosie Huntington Whiteley weten te strikken als boegbeeld.

Huxley

Dit Koreaanse merk is clean, vegan en hypoallergeen. Alle producten bevatten olie van de cactus, die zelfs in de meest warme of koude temperaturen overleven en vocht vasthouden. Dat doet het dus ook voor je huid: flink hydrateren. Wij zijn vooral fan van de Oil Essence: een serum met een lichte olie erin verwerkt die de huid zacht en glad maakt.

Charlotte Tilbury

Als je een echte beautyfreak bent heb je waarschijnlijk al wel iets van Charlotte Tilbury in de kast staan. Maar wist je ook dat bijna alle producten vegan en cruelty free zijn? Jup, ook de Magic Cream en de fijne lipsticks. Win win dus.

BYBI

Dit merk is één van onze meest recente ontdekkingen. Ze lijken werkelijk alles goed te doen: sustainable packaging, CO2-compensatie en dus ook vegan. Daarnaast zijn de producten héél fijn (zoals de CBD booster bijvoorbeeld), betaalbaar en zien ze er funky uit.

Upcircle

De scrubs van Upcircle zijn sinds kort verkrijgbaar bij Douglas en worden gemaakt van koffiedik dat overblijft bij barista’s in Londen. Niet alleen vegan dus, maar ook upcycling van ingrediënten. Ze lanceren steeds meer nieuwe producten zoals crèmes en duurzame wattenstaafjes om het assortiment uit te breiden.

Isle of Paradise

Dat er in de meeste fake tan veel troep zit, hoeven we je vast niet te vertellen. Gelukkig is Isle of Paradise honderd procent organic, cruelty free en vegan. Naast de fijne producten is het ook een supertof merk dat om body positvity draait en selflove. Het Instagram-account is zeker de moeite waard te volgen voor happy vibes (en af en toe een optreden van de founder Jules).

Lees ook deze artikelen: