Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 jan 2018

Vegans opgelet! McDonald’s komt met een vegan burger

Als vegan boycot je de McDonald’s waarschijnlijk. Want: veel vlees en massaproductie en alles. Dat is niet echt waar jij voor staat. Maar als jij en je vriendinnen dronken of brak zijn, willen zij nog wel eens de fastfoodketen in rollen. En nu kun je eindelijk mee.

Het zijn goede tijden voor vegans. Werd je een paar jaar geleden nog glazig aangestaard als je zei dat je écht geen dierlijke producten eet en drinkt, nu begrijpen steeds meer mensen je levenswijze.

Vegan Burger McDonald’s

Zo werd deze week al aangekondigd dat er een vegan food festival komt in Amsterdam. En nu is dus bekend geworden dat McDonald’s met een vegan burger komt. Halleluja.

Er was natuurlijk al de Veggie Burger. Maar of daar niet ergens een ei in zit verstopt is nog altijd een raadsel. Dus vegans eten die liever niet. Daarom is de veganistische burger toch wel een uitkomst.

McVegan

De vegan burger was al een tijdje verkrijgbaar in Finland, als test. Dat was van oktober tot eind november vorig jaar. En het was een groot succes. Snappen we wel. Daarom gaat de burger nu de rest van de wereld veroveren.

De vegan burger met de de toepasselijke naam McVegan is gemaakt op basis van soja. Op het broodje vind je verder tomaten, sla en augurk. En natuurlijk zit er een speciale vegan saus op de burger.

Wanneer de burger in de Nederlandse vestigingen verkrijgbaar is, is nog onduidelijk. Maar een ding weten we zeker: we hebben honger gekregen van dit artikel.

Reageer op artikel:
Vegans opgelet! McDonald’s komt met een vegan burger
Sluiten