Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 28 nov 2018

Vegans opgelet! Jumbo Groningen verkoopt vegan sushi en sashimi

Steeds meer mensen gaan plantaardig eten. Misschien ben je inmiddels zelf overgestapt of merk je dit bij je vriendinnen. De vegan restaurants poppen uit de grond en het vegetarische vleesschap bij jouw supermarkt zie je met de week groter worden. Ook Jumbo Groningen doet hier aan mee en verkoopt sinds kort vegan sushi en sashimi.

Waarschijnlijk zijn jullie massaal afgereisd naar The Vegan Junkfood Bar toen daar de deuren werden geopend. Dit was het eerste restaurant waar je de veganistische vis kon proeven. Maar je kunt het nu dus ook gewoon in de supermarkt kopen.

Vegan sushi en sashimi bij Jumbo Groningen

De Jumbo Foodmarkt in Groningen is de eerste supermarkt in Nederland die deze vis zonder vis verkoopt. Deze sashimi en sushi van VeganXL is gemaakt van water, tapiocazetmeel en zeewier en is te krijgen in een zalm en tonijn-variant.

Je moet er dus wel wat voor over hebben, want voorlopig voorkoopt alleen de keten in Groningen deze veganistische lekkernijen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen in deze stad te doen zoals puppy’s knuffelen in het hondencafé of shotten in de Jägerbar.

Volgens de makers is de sushi en sashimi niet van echt te onderscheiden. Ben jij ook zo benieuwd?

Jippie! Het grootste vegan restaurant van Europa opent in Utrecht

Reageer op artikel:
Vegans opgelet! Jumbo Groningen verkoopt vegan sushi en sashimi
Sluiten