Janne Vogel
Janne Vogel Body & Mind 6 april 2020

Vegetarische recepten naar ons hart: 5 x makkelijke en gezonde vega gerechten die je wilt maken

Misschien ben je al jaren vegetariër, of heb je puur deze week zin om eens te minderen met vlees. Waarom je hier ook bent, je bent gestuit op een lijstje good food. Wij kunnen geen genoeg krijgen van vega maaltijden en alle vleesvervangers die Nederland veroveren. Daarom voor iedere vegetariër en persoon die interesse heeft in vega eten: een lijstje vegetarische recepten naar ons hart.

Vegetarische recepten (makkelijk én gezond!)

Van een Jamie Oliver lasagne tot Oosterse rösti: wij geven je wat vega inspiratie voor de komende week. Welke vegetarische recepten wil jij klaarmaken?

1. Een vega gado gado bowl

Je kent het Indonesische groentegerecht ongetwijfeld. Voor dit recept is ‘ie in een hip jasje gestoken. En zeg zelf, bowls zijn het momenteel sowieso helemaal. Want: super makkelijk, handig én lekker. Ga jij deze gezonde bowl met tofu, taugé, boontjes en ei maken?

Boodschappenlijst

100 gram zilvervliesrijst
100 gram tofu
2 eetlepels sojasaus
1 halve komkommer
200 gram sperziebonen
2 eieren
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels kokosmelk
3 eetlepels ketjap manis
1 teen knoflook
3 theelepels sambal
1 theelepel komijnpoeder
100 gram taugé
50 gram emping (optioneel)

Het hele recept vind je hier.

2. Oosterse rösti van pastinaak

Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland, maar dit recept geeft het gerecht een Aziatische touch. En da’s niet alles: het recept valt onder de geliefde skinny six van Chickslovefood. Dat houdt in dat je voor de maaltijd maar zes ingrediënten nodig hebt én dat het een gezonde (skinny) maaltijd is. Wat wil je nog meer?

Boodschappenlijst

600 gram pastinaak
1 rode peper
1 paksoi
50 gram taugé
50 gram ongezouten cashewnoten
4 eieren

Het hele recept vind je hier.

3. Snelle noedels met gewokte groenten

Wil jij vanavond snel en gezond eten? Dan is dit jouw recept. Je kunt je favoriete groenten gebruiken, als ze qua smaak maar bij de Aziatische keuken passen. Volgens Pauline zelf draait het in dit gerecht vooral om de woksaus, die alles met elkaar verbindt. Wij zijn héél benieuwd.

Boodschappenlijst

400 gram noedels
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels geraspte verse gember
200 gram bimi (of broccoli)
2 courgettes
200 gram shiitakes
2 handjes mini-maïskolfjes (vers of uit blik)
250 gram taugé
4 bosuitjes
2 handjes gezouten cashewnoten
Eventueel wat sesamzaadjes

Voor de woksaus
200 milliliter koude groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels oestersaus
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels maïzena

Benieuwd naar de bereidingswijze? Klik hier!

4. Vega curry met bloemkool en broccoli

Bloemkool én broccoli, hoe gezond wil je het hebben? Dit vegetarische recept is daarnaast ook nog eens erg lekker. We kunnen ons geluk niet op. Extra chill: op het filmpje op Instagram kun je precies zien hoe de showkok het bereid. Zo kan het bijna niet misgaan.

Boodschappenlijst

1 middelgrote ui
1 teen knoflook
30 gram ongezouten roomboter
800 gram koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
2 eetlepels garam masala
400 gram tomatenblokjes in blik
1 groentebouillontablet
2 eetlepels gembersiroop
250 milliliter kookroom
100 milliliter water
300 gram witte rijst

Het hele recept vind je hier.

5. ‘Slordige’ vega lasagne van Jamie Oliver

Deze ‘slordige’ lasagne met zoete tomatensaus met knoflook, salie, citroen, kaas én amandelstrooisel wil je vanavond nog maken. Het recept is afkomstig uit Jamie Olivers kookboek Veg, en alleen dat zegt voor ons al genoeg. Maken!

Boodschappenlijst

3 grote aubergines
3 uien
6 tenen knoflook
1 bos verse salie
olijfolie
1 theelepel chilivlokken
1 citroen
2 blikken gepelde tomaten
80 gram belegen cheddar of Goudse kaas
80 gram parmezaan
300 gram verse lasagnevellen
50 gram geblancheerde amandelen

Bekijk het hele recept hier.

Lees ook: