Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 19 jul 2020

Yummy – IKEA komt met nieuwe VEGAN Zweedse balletjes

Wanneer je een bezoekje brengt aan de IKEA, kom jij nooit met lege handen thuis. Een set mooie kaarsen hier, een nieuw bedovertrek (inclusief sprei) daar. Maar ben je ook ooit met een lege maag thuis gekomen nadat jij een bezoekje hebt gebracht aan IKEA? Wij denken van niet. Want eerlijk is eerlijk, de Zweedse balletjes van de IKEA zijn god-de-lijk.

Maar let op: vegetariërs kunnen nu ook genieten van de befaamde balletjes van de IKEA. Het grote warenhuis komt namelijk met nieuwe vegetarische balletjes.

Vegetarische Zweedse balletjes bij de IKEA

De vlag kan uit voor alle vegetariërs onder ons, IKEA got you. Vanaf 1 augustus kun je heerlijk genieten van de nieuwe vegetarische Zweedse balletjes in alle IKEA restaurants. Ook zullen ze verkrijgbaar zijn in het vriesschap. Wanneer jij dus thuis de blits wil maken met lekkere vega-balletjes – dan kan dat gewoon.

Wat kunnen we verwachten?

IKEA wil zich zowel op vegetariërs als op klanten die wél vlees eten richten. Het is natuurlijk nooit verkeerd om een vega-balletje te eten in plaats van de vlees-variant. De vega-variant smaakt precies naar het originele Zweedse balletje, maar is gemaakt van erwteneiwit, haver, aardappel, ui en appel.

En het leuke is: de ecologische voetafdruk van de vega-variant is slechts 4% vergeleken met het Zweedse balletje van vlees. Daarnaast worden de vega-balletjes voor een lagere prijs aangeboden. Ook om vleeseters op die manier op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de heerlijke smaak en duurzame aspecten van vega opties.

Klimaatneutraal

IKEA haar streven is dat eind 2020 een kwart van het IKEA Food aanbod plantaardig is. Dit deden ze bijvoorbeeld al eerder met de vega hotdog en andere vega-alternatieven in hun restaurant. At the end wil IKEA in 2030 helemaal klimaatpositief zijn. Lekker bezig IKEA!

Lees ook: 8 x Zweedse interieur hacks die van jouw huis een Ikea-showroom maken

Reageer op artikel:
Yummy – IKEA komt met nieuwe VEGAN Zweedse balletjes
Sluiten