Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 28 nov 2017

Chill! Je kunt straks een plek reserveren voor de veiligheidscontrole op Schiphol

Als het wachten eindelijk voorbij is en de dag is gekomen dat je op reis gaat, wil je het liefst zo snel mogelijk het land uit. Maar eenmaal op het vliegveld aangekomen, kun je weer urenlang wachten. En vooral bij de veiligheidscontrole. Maar bij Schiphol wordt dat de komende twee weken anders aangepakt.

Als er iets vervelend is voordat je het vliegtuig in gaat, dan is het wel die veiligheidscontrole. Niet alleen de controle zelf is een gedoe, maar ook het wachten tot je eindelijk aan de beurt bent is een hel. En Schiphol gaat daar nu iets aan doen.

Niet meer urenlang wachten op Schiphol

Om te voorkomen dat je urenlang in de rij staat en daardoor het vliegtuig niet haalt, gaat Schiphol binnenkort starten met een experiment. Ze gaan namelijk kijken of het helpt als je van te voren een plek kunt reserveren voor de veiligheidscontrole. Je kunt zelfs kiezen tussen drie mogelijke tijdvlakken.

Klinkt wel chill toch? Het reserveren is ook nog eens gratis. Maar je kunt wel maar maximaal vijf personen tegelijk op de lijst zetten. En, het kan alleen als je naar één van de 26 Schengenlanden vliegt. Dit zijn 26 Europese landen waar je als Europeaan vrij mag reizen.

Dit experiment wordt de komende twee weken ingezet. Als het aanslaat, wordt het binnenkort misschien wel een vast onderdeel van onze vliegtuigreis. Wordt vervolgd..

Check dit ook eens: Chill! 5 tips om het goedkoopst te vliegen rond Kerstmis

Reageer op artikel:
Chill! Je kunt straks een plek reserveren voor de veiligheidscontrole op Schiphol
Sluiten