Noooo! Slapen met een ventilator naast je bed kun je beter niet doen (maar doe je stiekem toch)

Om enigszins een oog dicht te kunnen doen in deze hitte heb je hoogstwaarschijnlijk een ventilator naast je bed staan. Ondanks het irritante geluid slaap je in ieder geval beter dan zonder want die hitte is echt niet te doen. Toch is een ventilator op je slaapkamer slechter voor je dan je denkt.

Het is al weken warm, en dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg, maar dat betekent wel dat je ’s nachts in je bed ligt te zweten. Om niet in een sauna te hoeven slapen zet je lekker een fan naast je bed, maar dat blijkt helemaal niet zo goed te zijn voor je gezondheid.

Waarom je niet met een ventilator op de slaapkamer wil slapen in de zomer

Hoe heerlijk een koel windje in je kamer ook is, een ventilator blaast lucht door de kamer en daarmee dus ook stof en pollen. Die worden rechtstreeks je sinussen (in je neus) in geblazen en daar kun je juist ziek van worden. Vooral als je al last hebt van hooikoorts of astma kan dit juist nog erger worden dankzij die ventilator naast je bed.

De hitte uit je kamer verdrijven

Tip: zet de ramen in je huis tegen elkaar open voordat je gaat slapen en hou overdag je gordijnen dicht om het juist koel te houden in je kamer. Kan je echt niet zonder ventilator? Laat hem dan een uurtje blazen vóórdat je gaat slapen. Nog even doorbijten dus.

Lees ook: Het wordt super heet dus maak deze chille prosecco ijsklontjes om af te koelen

Reageer op artikel:
Noooo! Slapen met een ventilator naast je bed kun je beter niet doen (maar doe je stiekem toch)
Sluiten