Renée
Renée | LinkedIn Life 2 sep 2019

Dit is wat er allemaal is veranderd in seizoen 20 van Expeditie Robinson

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is gisteravond dan ein-de-lijk van start gegaan. En het was meteen smullen geblazen, want de programmamakers hebben heel wat verrassingen in petto voor de kandidaten van 2019. Wil je weten wat er tot nu toe allemaal is veranderd? Beautify praat je bij.

Nicolette laat het meteen al weten: Expeditie Robinson 2019 zit vól verrassingen. Dat mag ook wel, want het is heel bijzonder dat het programma voor de twintigste keer aan een nieuw seizoen begint. We vertellen je wat je in aflevering 1 al van de veranderingen kon merken.

Wat is er veranderd in Expeditie Robinson 2019 ten opzichte van andere seizoenen?

Niet alleen worden de kandidaten bruut wakker gemaakt na een korte nacht slapen (de expeditie gaat beginnen), ze hebben werkelijk geen idee wat ze van Expeditie Robinson 2019 kunnen verwachten. Dit zijn de eerste veranderingen.

1. We beginnen met 20 kandidaten

Expeditie Robinson gaat van start met twintig bekende kandidaten. Er is geen Kamp Onbekend dit jaar, maar dat is niet het enige wat anders is.

2. De kandidaten krijgen een ontbijt die samensmelting-waardig is

De samensmelting is na de finale het belangrijkste moment van heel Expeditie Robinson 2019. Toch is het ontbijt waarop de kandidaten worden getrakteerd minstens zo goed als het diner tijdens de samensmelting. Brownies, pannenkoeken, het kan niet op. En er zit geen addertje onder het gras, want ze mogen alles eten.

3. De groep wordt opgedeeld in vijf teams

Tijdens het luxe ontbijt krijgen de Robinsons te horen dat de groep wordt opgedeeld in vijf teams van ieder vier personen. Wat ze nog niet weten is dat ze niet in deze samenstelling blijven.

4. De eerste proef staat al op het programma

Een eerste aflevering van Expeditie Robinson kan nogal saai verlopen, dat is nu niet het geval. Er staat na het ontbijt al een proef op het programma voor de vijf teams. Vier van de teams mogen in ieder geval in het spel blijven.

5. De teams worden samengesteld

De teams moeten ieder een poot van de twee X-en claimen. Team rood en blauw die de linker X (en dus als eerste de proef uitspeelden) claimen, vormen samen Kamp Noord. Rood krijgt twee extra stemmen per persoon, blauw één extra stem per persoon.

Team geel en groen waren later en staan bij de rechter X. Dat betekent dat zij Kamp Zuid zijn. Zij krijgen geen extra stemmen en mogen alvast blij zijn dat ze in ieder geval in het spel blijven.

6. Het verliezende team vertrekt naar Duivelseiland

Duivelseiland is terug van weggeweest. Er is een plek vrijgemaakt voor het verliezende team, namelijk team wit. Het is er primitief en er is weinig strand om te slapen, maar ze hoeven in ieder geval nog niet naar huis.

7. Oud-winnaars Fatima en Carlos komen op bezoek

Wat Kamp Noord en Zuid nog niet weten, is dat oud-winnaars Fatima Moreira de Melo en Carlos Platier Luna nog op bezoek komen. Op de eerste avond worden ze getrakteerd op taart om te vieren dat ze meedoen aan seizoen 20 van Expeditie Robinson. Of de oud-winnaars vaker langskomen is nog niet bekend.

8. Eén van de personen op Duivelseiland zit in de samensmelting

Er is geen taart voor het team op Duivelseiland. Ze hebben rijst voor ongeveer twee personen waar ze van moeten overleven. Maar volgende week krijgen ze wél goed nieuws. Eén van de personen uit het team zit namelijk al in de samensmelting. Daar moet diegene ongetwijfeld hard voor werken. Wat het precies inhoudt ontdekken we later.

Bekijk de aflevering hier.

Meer Expeditie Robinson:

Reageer op artikel:
Dit is wat er allemaal is veranderd in seizoen 20 van Expeditie Robinson
Sluiten