Renée
Renée | LinkedIn Beauty & Style 3 april 2019

Dit fabeltje over zelfbruiner willen we per direct de wereld uit helpen

Als er één product is waar we niet zonder kunnen in de zomer, dan is het wel zelfbruiner. Tijdens de zomer weten we dat we altijd op dit product kunnen rekenen voor een gebronsde huid zonder dat we daadwerkelijk weken in de zon hoeven te bakken. Maar omdat er toch wat misconcepties zijn willen we met dit artikel één mythe over verbranden de wereld uit helpen.

Je huid is je alles en je doet er letterlijk je hele leven mee. Daarom vinden we het op de Beautify redactie heel belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Door voor zelfbruiner te kiezen in plaats van uren zonnen ben je al goed op weg. Maar wist je al dat je met zelfbruiner op nog gewoon kunt verbranden?

Kun je verbranden met zelfbruiner op?

Op de vraag kun je verbranden met zelfbruiner op hebben we maar één antwoord: ja, dat kan. Verwar dit product daarom ook niet met zonnebrandcrème, want het biedt geen bescherming.

Ja, je huid heeft een kleurtje, maar dat betekent dus niet automatisch dat je de zonnebrandcrème thuis kunt laten. Een echt kleurtje komt namelijk door UV-straling van de zon, niet uit een potje. Dus ja, je kunt verbranden als je zelfbruiner hebt gebruikt.

Lees ook: Dit is waarom sommige mensen verbranden en anderen niet

Het gevaar

Dit artikel is absoluut niet bedoeld om je bang te maken, maar we wijzen je wel graag op de mogelijke gevolgen. Het gevaar met dit product is dat je soms minder snel opmerkt of de huid rood kleurt onder je kleurtje. Maar na een dag strand voel je het in ieder geval wél als je verbrand bent.

Laat dat gezellige kleurtje daarom niet in de weg staan van een goede zonnebescherming, zodat je huid beschermd is en zolang mogelijk mooi blijft.

Nog wat laatste tips

Omdat je zolang mogelijk wil genieten van je kleurtje (uit een potje) hebben we nog een handige laatste tip voor je. Of nou ja, tips. Het eerste is natuurlijk je huid beschermen met de juiste factor, maar daarnaast kun je kijken naar het product dat je gebruikt.

Omdat je de fake tan vast niet wil laten vervagen is het aan te raden om in ieder geval geen zonnebrandcrème op oliebasis te gebruiken. De olievrije formules zorgen ervoor dat je kleurtje minder snel afbreekt, waardoor je er langer van geniet en dus niet verbrandt.

Lees ook: Foutje gemaakt met de zelfbruiner? Zo laat je die lelijke strepen verdwijnen

Popsugar

Reageer op artikel:
Dit fabeltje over zelfbruiner willen we per direct de wereld uit helpen
Sluiten