Vergeet hoestdrank: chocolade is wat je nodig hebt tegen je hoestaanval

Bah, Nederland kampt weer met de hoest. Het is zó irritant en je wordt er hartstikke moe van. Dat gekriebel in je keel houdt maar niet op of je wordt wakker met slijm in je keel. Niet cool. Niets lijkt meer te helpen. Maar misschien is hier je reddingsmiddel: chocolade.

Een fantastisch excuus voor chocolade all day

Vergeet drop, hoestdrank en honing met thee. Ren naar de supermarkt en koop alle chocolade die je maar wilt. Een deskundige beweert dat chocolade eten veel effectiever is. En dat vinden wij eigenlijk helemaal niet zo erg.

Professor Alyn Morice, hoofd van de cardiovasculaire en respiratoire studies aan de University of Hull claimt dat chocolade het hoesten doet verminderen. Alyn vertelt dat patiënten die een nieuw medicijn testten waar cacao in zat, beter sliepen en minder hoestten dan de mensen die standaard hoestdrank gebruikten. De verbetering was zichtbaar binnen twee dagen.

Nog beter: een eerder onderzoek aan de London’s Imperial College heeft al aangetoond dat theobromine in cacao nog beter tegen hoesten zou helpen dan codeïne, wat vaak in de medicijnen tegen hoesten zit.

Wat doet chocolade dan?

De onderzoekers claimen dat het komt doordat cacao een verzachtende werking heeft, dat de ontsteking of irritatie verlicht. Chocolade is kleveriger dan de typische hoestdrank en vormt een laag op de zenuwuiteinden in je keel die hoesten veroorzaken. Daarom werkt bijvoorbeeld honing ook goed.

Zuigen op een stuk chocolade is de meest effectieve manier. Eet smakelijk en beterschap.


LEES OOK:
Hemels: Nutella cupcakes met Kinder chocolade én Maltesers

Reageer op artikel:
Vergeet hoestdrank: chocolade is wat je nodig hebt tegen je hoestaanval
Sluiten