Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 30 jun 2018

Wauw! Dit zijn de vergeten landen, die een herontdekking verdienen

Het is weer vakantietijd en dat betekent dat wij massaal naar Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland gaan. Gek eigenlijk, want naast deze bekende landen, is er zoveel meer. Vandaar het rijtje hieronder. Dit zijn de vergeten landen die absoluut een herontdekking verdienen. Want het is er bizar mooi.

Je wil maar één ding: zon, zee en strand. Spanje heb jij ondertussen wel gezien, je wil meer. Maar waar ga je naartoe? Deze 5 vergeten landen zijn een herontdekking waard, een bezoekje aan deze landen maakt jou intens gelukkig. Want het is er prachtig, warm en waanzinnig. Deze landen zijn alles wat jij van een vakantie verwacht.

De Marshall eilanden

De Marshall eilanden zijn meer dan 1000 mini eilandjes. Deze eilanden bevinden zich in de Stille Oceaan en liggen ten oosten van Micronesia. De eilandjes staan bekend om de prachtige koraalriffen. Je kan er ook prachtig wrakduiken (dus echte scheepswrakken zien, hoe cool is dat?!). Door de klimaatveranderingen blijft het water stijgen en dat betekent helaas dat er eilandjes verdwijnen. Aarzel niet te lang als jij dit moois nog wil bewonderen. Er komen hier slechts 5000 toeristen per jaar.

vergeten landen herontdekking

Kiribati

Deze eilandnatie is ‘vlakbij’ Hawaii, gelegen in het midden van de Stille Oceaan. Echt vlakbij Hawaii is het niet, dit ligt namelijk 2100 km verderop. Kan je nagaan hoe afgelegen Kiribati is. Maar deze plek is waanzinnig mooi, het bestaat uit: witte droom zandstranden en tropische jungles. Het is net zo mooi als in de allermooiste films. Je komt hier met het vliegtuig vanaf de Marshall eilanden of vanaf Fiji. Ook deze eilandjes dreigen te verdwijnen door het veranderende klimaat. Er komen hier zo’n 5300 toeristen per jaar.

vergeten landen herontdekking

Tuvalu

Tuvalu ligt tussen Hawaï en Australië, in het midden in de Stille Oceaan. Het landje is zeer moeilijk te bereiken, maar het is absoluut een verborgen parel. Je komt hier met een vliegtuig of een vrachtschip vanaf Fiji. Als jij een fan bent van snorkelen, is dit de aangewezen plek voor jou. De vissen zijn adembenemend mooi en alles en iedereen is even lief. Er hangt een heel fijne en gemoedelijke sfeer. In totaal komen hier zo’n twintig toeristen per week en dat is echt bizar weinig. Hoogtijd voor een herontdekking als je het ons vraagt.
vergeten landen herontdekking

Sao Tomé en Principe

Dit zijn twee kleine eilanden die liggen voor de kust van West-Afrika. Deze eilanden zijn bekend om de groene jungles en de prachtige stranden.

Je kan hier walvissen spotten en dat is wel heel bijzonder. Er komen zo’n 8000 toeristen per jaar, met de boot of met het vliegtuig naar Sao Tomé en Principe (goed te bereiken met het vliegtuig, maar wel duur).
vergeten landen herontdekking

Moldavië

Dit land ligt tussen Oekraïne, Roemenië en de Transnistrië regio. Je kan heerlijk shoppen in de hoofdstad Chisinau. Er zijn veel leuke cafeetjes en genoeg bezienswaardigheden. Als jij van wijntjes houdt, is deze stad een absolute aanrader. Want een fijne bijkomstigheid is dat het eten en drinken er zeer goedkoop is.

Er komen hier zo’n 11.000 toeristen per jaar. En daarmee behoort ook Moldavië tot de lijst van verborgen parels die een herontdekking waard is.

De foto is weliswaar van de natuur, maar geloof ons: de stad is minstens even mooi.
vergeten landen herontdekking

Reageer op artikel:
Wauw! Dit zijn de vergeten landen, die een herontdekking verdienen
Sluiten