Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 16 apr 2017

Waarom je hem keer op keer vergeeft en terugneemt (maar nu niet meer)

Wat is de overeenkomst tussen jouw liefdesleven en een kwal? Simpel: jij hebt ook geen ruggengraat als het gaat om zijn acties en hij is feitelijk gezien de grootste kwal die je maar kan vangen. Maar het is wel jouw kwal, nou ja, soms dan. Hoe hard de wereld jou ook probeert duidelijk te maken dat hij het niet waard is, jij blijft hem vergeven en terugnemen.

Met hangende pootjes komt hij voor de derde keer terug. Of was het de vierde keer? Je bent de tel kwijtgeraakt, maar dit keer beweert hij écht veranderd te zijn. Gehypnotiseerd door zijn overtuigingskracht en charme trap jij er weer in. Zelf weet jij ook niet zo goed waarom, maar hé: zijn wel meer dingen in de wereld die we niet kunnen verklaren.

Hij is een geoliede machine

Maar waarom lijkt dit verschijnsel zo onverklaarbaar? Rationeel gezien begrijp jij namelijk ook als geen ander dat deze man alle mogelijke foute signalen uitstraalt en een neonbord met ‘trap niet in mij’ boven zijn hoofd heeft hangen. En tóch, tóch zwicht je er elke keer weer voor.

Hoe kan het toch dat jij hem keer op keer terugneemt? Het antwoord op de vraag is simpel: deze mannen gaan te werk als een geoliede machine, waarmee ze jouw eigen verdedigingsmechanisme binnen no time hebben gehackt. Natuurlijk zijn ze een fantastische verschijning en daar weten ze als geen ander mee om te gaan.

Hij zegt dat hij fout zat. En dat hij niet zonder je kan

Alhoewel je zou verwachten dat dit een enorm doordachte theorie heeft, is helaas niets minder waar. Deze mannen hebben geen truc. Als hij zijn zinnen op jou heeft gezet, ben je de enige die ertoe doet. Met zijn ‘oprechte’, aantrekkelijke en krachtige gelaat weet hij precies het juiste te zeggen of doen waardoor jij volledig van je apropos raakt.

Hij doet je denken dat hij fout zat en dat hij niet zonder je kan. En dat gevoel is wenselijk. Mensen vinden het van nature fijn om te horen dat mensen hen nodig hebben. Daardoor voel je je belangrijk en er toe doen. Helaas kan hij wel zonder je, want dit heeft hij de afgelopen keren ook laten merken. En dat weet je, maar dit wil je niet weten.

Jij gaat uit van het goede van de mens

Dat jij ervan uitgaat dat een mens van nature goed is, is op zich niet iets slechts, maar deze naïviteit kan wel zorgen voor de lasten van deze man. Natuurlijk kunnen mensen veranderen, maar na de zoveelste poging moet jij jezelf toch eens gaan afvragen of hij zelf wel begrijpt wat het verschil is tussen feit en fictie.

En de kans dat zo’n foute, verleidelijke man die je maar niet los kan laten, present is in jouw leven, is onwaarschijnlijk groot. Het zijn juist deze mannen die mega actief zijn op de vraag- en aanbodmarkt van relaties en daarom kom je er snel mee in aanraking. Gelukkig hebben we een schrale troost voor je: je leert deze mannen herkennen en ontwijken.

Het kwallenvissen is daarom nu verleden tijd, want mannen die het ongewenste boomerang effect creëren daar ben je mooi klaar mee. Vanaf nu neem je hem niet meer terug, al kijkt hij er nog zo schuldig bij. De kleine duivel weet precies waar hij mee bezig is. Stop die duvel daarom terug in dat doosje. Opgeruimd staat netjes.

Wij denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: “Ik snap eindelijk waarom ik zoveel foute mannen aantrek”

Reageer op artikel:
Waarom je hem keer op keer vergeeft en terugneemt (maar nu niet meer)
Sluiten