Verhuizen? Dit doet het met je huid

Ga je verhuizen? Waarschijnlijk hou je jezelf meer bezig met verfkleuren en spullen inpakken dan met je huid. Maar wist je ook dat het verhuizen je huid kan beïnvloeden?

Water

In dit geval gaat het niet over het water dat je drinkt, maar het water waarmee je huid in aanraking komt. De kwaliteit van dit water kan je huid beïnvloeden als je je gezicht wast of een douche neemt. Als je van een plek verhuist waar ze hard water hebben naar een plek met zacht water, kan zoiets simpels als je gezicht reinigen veranderingen teweeg brengen. Reinigingsproducten worden niet goed genoeg van je gezicht afgewassen met zacht water, waardoor er resten kunnen achterblijven op je huid. Omgekeerd kun je last krijgen van een droge huid als je zacht water gewend bent en ineens hard water op je gezicht gebruikt. Dan is een alcoholvrije tonic belangrijk om uitdrogende chemicaliën, zouten en chloor van je gezicht te verwijderen.

Stress

Verhuizen kan best stressvol zijn. Een periode van stress kan eczeem, acne en psoriasis veroorzaken. Ook kan extreme stress cortisol levels in je lichaam verhogen, wat de olieproductie stimuleert en resulteert in onzuiverheden. Zorg er daarom voor dat je producten in je beauty routine gebruikt met salicylzuur. Dit ingrediënt zal je onzuiverheden aanzienlijk verminderen.

Vervuiling

Als je naar een stad verhuist waar sprake is van veel luchtvervuiling, kan het aantal schadelijke vrije radicalen verhoogt worden. Deze verminderen het collageen in je huid, waardoor het er dof uit gaat zien. Om je huid fris en stralend te houden, kun je investeren in een serum met antioxidanten en vitamine C. Gebruik hem elke dag trouw onder je zonnebescherming.

Reageer op artikel:
Verhuizen? Dit doet het met je huid
Sluiten