Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Verhuizen: waarom het soms de beste beslissing in je leven is

Veel mensen vinden dat je pas iets kan opbouwen als je ergens een langere tijd bent. Ergens is dat waar, maar ergens ook niet. Ben jij echt op je allergelukkigst op de plek waar je nu bent? Of is er nog meer achter de horizon… ‘Time to leave now, get out of this room, go somewhere, anywhere, sharpen this feeling of happiness and freedom, stretch your limbs, fill your eyes, be awake, wider awake, vividly awake in every sense and every pore.’ – Stefan Zweig

Verlaat wat je al kent

We leven allemaal in ons eigen kleine wereldje. Al voelt dat voor jezelf de hele wereld. We zijn gewend aan wat we weten, en die veilige haven vinden we allemaal wel fijn. Maar wat je al kent is geen verrijking van geest en lichaam. We leven in een tijd waarin het nog nooit zo makkelijk geweest is om dat te verlaten wat je al kent. De wereld is relatief gezien klein en het is nu juist het moment om te gaan en staan waar je wilt. Een nieuwe woonplaats brengt een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe kansen. Je geeft jezelf de kans om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Zoals ze zeggen, je kijkt nooit terug op de dingen die je honderd keer hebt gedaan maar juist op de dingen die écht indruk en verschil hebben gemaakt.

Om liefde achterna te jagen

Liefde brengt geluk. En vooral de liefde voor jezelf en de liefde die je voelt voor een andere plek. Liefde is de reden dat we elke dag weer opstaan en elke keer weer doorzetten. Als jij denkt dat je liefde voelt voor een persoon, plek, of baan is dat dé reden om dat achterna te gaan. Dan pas word je echt gelukkig. Always chase love.

Om opnieuw te beginnen

Het moment dat je je huidige woonplaats verlaat en kiest voor een andere, begin je min of meer een nieuw leven. Niemand kent je en jij kent niemand. Je hebt de kans om je leven opnieuw in te richten, met nieuwe mensen, nieuwe doelen en nieuwe bezigheden. Je geeft jezelf de kans om het allerbeste te vinden voor jezelf, opnieuw. Ontdekken en verandering in het leven van de mens geeft de dementie die het nodig heeft om jezelf verder te ontwikkelen.

LEES OOK: Chick met ballen: ‘Ik verliet mijn topbaan in New York om ijs te scheppen op een eiland’

Reageer op artikel:
Verhuizen: waarom het soms de beste beslissing in je leven is
Sluiten