Zo weet je dat je de verkeerde producten voor je huid gebruikt

Vaak denk je een bepaald huidtype te hebben door de manier waarop je huid reageert op een bepaald huidverzorgingsproduct. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, het kan namelijk goed zijn dat je een product gebruikt wat niet goed aansluit bij je huid.

Wanneer een product brandt op je huid…

Is het niet geschikt voor jouw huid. Je kunt hierdoor misschien het idee krijgen dat je een gevoelige huid hebt, terwijl het gewoon het product is dat voor irritatie zorgt. De enige uitzondering is wanneer je producten gebruikt op basis van een bepaald zuur (bijvoorbeeld in een peeling), dan hoort het erbij dat je een branderig gevoel op je huid voelt.

Als een product een vettig laagje achterlaat…

Kun je denken dat je een vette huid hebt. Maar misschien gebruik je een te vol product. Je huid kan maar een bepaalde hoeveelheid crème opnemen, de rest blijft op je huid liggen wat weer kan zorgen voor verstopte poriën.

Als een product je huid droog en trekkerig laat voelen dan…

Denk je misschien dat je een droge of gedehydrateerde huid hebt. Schuimende reinigers op basis van sulfaten en lotions die alcohol bevatten, ontdoen de huid van vocht. Veel mensen associëren dat trekkerige gevoel met een schone huid, maar dat klopt niet. Probeer eens reinigers zonder sulfaten en lotions zonder alcohol. Waarschijnlijk voelt je huid dan een stuk comfortabeler aan.

Als je een exfolierend product gebruikt en je huid nog steeds schilferig en droog is…

Dan exfolieer je misschien teveel. Met teveel exfoliëren beschadig je de natuurlijke beschermingslaag van de huid wat zorgt voor scheurtjes in de huid waardoor vocht verdwijnt. Dit heeft als resultaat een droge, schilferige huid. Gebruik daarom producten zoals scrubcrèmes, peelings, reinigingborstels en microdermabrasie kuren met mate, en houd de conditie van je huid in de gaten.

Als een product je huid extreem vet maakt…

Droogt het product je huid misschien uit. Want ook een vette huid moet voldoende gehydrateerd worden. Producten voor de hele vette huid bevatten uitdrogende bestanddelen, waardoor de huid teveel kan uitdrogen en extra talg produceert om zichzelf weer in balans te krijgen. Het resultaat is een nóg vettere huid.

Wanneer een product je huid geïrriteerd of uit balans maakt…

Stop dan met het gebruiken van het product. Ontstekingen in je huid zijn de onderliggende oorzaak van het verouderen van je huid. Je huid irriteren met producten waar het niet tegen kan is daarom geen slim plan. Luisteren naar je huid is hierin het belangrijkste advies.

Reageer op artikel:
Zo weet je dat je de verkeerde producten voor je huid gebruikt
Sluiten