Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 mrt 2015

Gelukkig! We hebben eindelijk een verklaring voor onze huilbuien

Haal adem. Het is helemaal oké als je al in tranen uitbarst bij het zien van een puppy, of tijdens een dramatische scène in een romantische film. Je kunt namelijk niks aan je huilbuien doen.

Het heeft te maken met hoe gevoelig je bent. Wanneer je extreem gevoelig bent, reageer je emotioneler op je omgeving. En dat kan best leuk zijn, bijvoorbeeld wanneer je enorm ontroerd bent door de lieve kaart die je van je beste vriendin kreeg, en dit meteen met de hele wereld via Facebook wil delen. Maar er zitten ook nadelen aan, want een ruzie met je vriendje kan ervoor zorgen dat je je dagenlang verdrietig voelt en van slag bent.

Stress

En het vervelende is dat extreem gevoelige mensen zich juist vaker focussen op negatieve zaken in hun leven dan op positieve. Een ruzie met je BFF is niet alleen vervelend, nee, het is dramatisch. Misschien wel het einde van de wereld. Althans, zo voelt het wanneer je extreem gevoelig bent. Deze gevoeligheid levert een hoop stress op wat natuurlijk vervelend is.

Gevoeligheidsgen

Helaas kunnen mensen die extreem gevoelig zijn daar niks aan doen. Onderzoekers zijn er namelijk achter gekomen dat er zoiets als een ‘gevoeligheidsgen’ bestaat. Maar niet iedereen die zich in bovenstaand verhaal herkent heeft dit gen, want dit betreft maar ongeveer één procent van de wereldbevolking (alsnog 24 miljoen mensen).

Excuus

Wanneer je tijdens een romantische film weer snikkend op de bank zit naast je vriend, vertel hem dan gewoon dat je er écht niks aan kunt doen. Je zou tenslotte zomaar bij die ene procent kunnen horen die het gevoeligheidsgen heeft. Goed excuus toch?

Reageer op artikel:
Gelukkig! We hebben eindelijk een verklaring voor onze huilbuien
Sluiten