Verkouden? Dit eten en drinken geeft je immuunsysteem een enorme boost

Het wordt kouder en waar kou is komt ook vaak de verkoudheid om de hoek kijken. Hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? Door deze tips te volgen maar ook dit voedsel op je boodschappenlijstje zetten en dan ben je binnen mum van tijd weer de oude:

Dit kun je het beste eten als je verkouden of ziek bent

Ben jij – net als iedereen in je omgeving – deze week flink aan het snotteren, hoesten en proesten? Dan kun je het beste deze dingen eten tegen je verkoudheid en het grieperige gevoel.

Rode paprika

Rode paprika bevat twee keer zoveel vitamine C als andere soorten groenten en fruit. Het bevat tevens veel antioxidanten en het is bewezen dat wanneer je die veel inneemt, de symptomen van verkoudheid aanzienlijk zullen afnemen. Het zal je huid ook sterker maken, wat de eerste en meest belangrijke beschermlaag van je lichaam is.

Knoflook

Wil je zo snel mogelijk van die vervelende verkoudheid af? Voeg dan wat knoflook toe aan je avondmaaltijd. Knoflook bevat namelijk bestanddelen die verkeerde bacteriën tegengaan. Houd alleen wel wat kauwgom bij de hand.

Uien

Niet zo’n fan van knoflook? Dan zijn uien een goed alternatief. Uien helpen het lichaam bacteriële infecties tegen te gaan, ze werken ontstekingsremmend en verlagen ook nog eens je cholesterol.

Wortelen

Heb je je ooit afgevraagd waarom Bugs Bunny nooit verkouden was? Hoogstwaarschijnlijk kwam dat door zijn dieet dat alleen bestond uit wortelen, wortelen en nog meer wortelen. Wortelen stimuleren namelijk de productie van witte bloedcellen die infecties tegengaan.

Paranoten

Paranoten bevatten veel mineralen die het aantal witte bloedcellen in je lichaam aanzienlijk verhogen en hun vechtkracht optimaliseren. Naast dat bevatten ze veel ijzer, vitamine E, magnesium en calcium.

Water

De beste én goedkoopste manier om gifstoffen uit je lichaam te halen? Het drinken van genoeg water. Zo zorg je ervoor dat niet uitgedroogd raakt, wat symptomen als hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid kan geven. Moeite om de twee liter per dag te halen? Zo lukt het toch.

Citroen

Naast dat citroenen onwijs veel vitamine C bevatten, werken ze ook uitstekend om goede bacteriën in je lichaam te ondersteunen. Maak een heet drankje van citroen om snel van die verkoudheid af te komen. Meng heet water met vers citroensap, honing en een beetje gember. Een betere remedie is er niet.

Mosterd

Heet en pittig eten werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als stomen. Door de pittigheid gaan al je holtes open, wat de verkoudheid snel de deur wijst.

Asperges

Asperges zijn een goede bron van calcium en vitamine C. Het voorziet je lichaam ook van vitamine K, een essentieel helend component dat ook wordt gebruikt tegen bloedstolling.

Wil je weten hoe het kan dat werkelijk iedereen ziek is deze week? Lees dan dit artikel: Ook ziekjes? Dit is waarom deze week iedereen verkouden iseten tegen verkoudheid hoe kan het dat iedereen nu ziek is?

Reageer op artikel:
Verkouden? Dit eten en drinken geeft je immuunsysteem een enorme boost
Sluiten