Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 18 sep 2016

Verliefd! Deze 11 dingen deed je vroeger om indruk te maken op je crush

Op de basisschool of op de onderbouw van de middelbare school, was verliefd zijn nog eens leuk en bijzonder. Tegenwoordig is alles wat we doen appen en snappen, maar in die goeie ouwe tijd waren we nog crea bea in het veroveren van onze crush. Deze dingen heb jij waarschijnlijk ook gedaan om indruk je maken op de jongen van je dromen.

1. Briefjes schrijven

Eerst met grapjes of flauwe tekeningen. En uiteindelijk vroeg je of hij verkering wilde. Ja of nee, hij mocht het aankruisen. Oef, de zenuwen gierden door je lichaam als je zag dat hij het briefje in zijn hand had.

2. Een roos sturen op Valentijnsdag

Of een anonieme kaart. Je wist alleen niet zo goed of je nou wel of niet wilde dat hij wist dat jij het had gestuurd. Want het kon zomaar zijn dat je enorm voor schut stond.

3. Verkering vragen via een ander

Hoe vaak heb je je beste vriendin niet op hem afgestuurd om te polsen hoe hij over je dacht? En ook als er daadwerkelijk verkering gevraagd ging worden, dan ging het via haar. Voor je het wist hadden jullie officieel wat en had je nog geen woord met hem gewisseld. Maar dat vond je toen totaal niet gek.

4. Non stop staren

In de klas bijvoorbeeld of op het schoolplein. Het was een beetje ondoorzichtig, maar soms toch echt verrassend succesvol. ’Ik zag je wel staren,’ zei hij dan. Waarop jij er een beetje om heen begon te draaien. Maar effectief was het, want je had nu immers contact.

5. Een geheime boodschap in je MSN-naam verstoppen

Je was een ster in zinnen bedenken die zo cryptisch waren dat je het zelf nauwelijks meer snapte. Vol met gekke tekens en emoticons. En als iemand er naar vroeg: glashard ontkennen dat het iets bekende. Stel je voor dat iemand er achter kwam dat je een crush had op een jongen.

6. En ongeveer een miljoen keer online en offline gaan als hij online was

Wederom ontkende je dat je dit expres deed. Uiteraard. Als iemand er naar vroeg had je gewoon een heel slechte ADSL-verbinding bij je thuis.

7. Uitrekenen hoe goed jullie bij elkaar pasten

Daar waren hele formules voor. Je tellen hoe vaak de letters L O V E S voorkwamen in jullie namen en daar dan een ‘ingewikkelde’ rekensom op loslaten.

Maar je kon ook gewoon online naar een liefdescalculator gaan om te ontdekken voor hoeveel procent jullie bij elkaar pasten. Vervolgens liet je dit percentage als een grap vallen als hij in de buurt was. Zo ging hij er toch maar mooi over nadenken hè.

8. Zo dicht mogelijk bij hem gaan zitten tijdens de les

Het liefst zo dat jullie oogcontact konden maken. Als je geluk had moesten jullie een opdracht in groepjes doen en dan mochten jullie nog samenwerken ook.

9. Maar wat je dan deed was: het hele uur dubbel liggen om zijn grapjes

Oh, wat was hij hilarisch. Alles wat hij zei was reuze grappig. Dat vond je ook echt, maar het was ook wel handig als hij door had dat jullie dezelfde soort humor hadden.

10. Sowieso wilde je zo dicht mogelijk in zijn buurt zijn

Je baalde als een stekker als je vriendinnen tijdens een tussenuur naar de stad wilden, terwijl hij gewoon in de kantine bleef. Je probeerde ze met de raarste argumenten over te halen om ook gewoon op school te blijven. Maar ze snapten er natuurlijk niets van, waarom jij per se wilde blijven.

11. En als je heb eenmaal had veroverd…

Ja, wat dan? Dat wist je eigenlijk niet zo goed. Jullie spraken wel een paar keer af bij hem thuis, maar veel veranderde er eigenlijk niet. Wat hield het eigenlijk in om vriendje en vriendinnetje te zijn? Jullie hadden geen idee, maar leuk was het wel.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: 8 dingen die alleen je middelbare schoolvriendinnetjes van je weten

Reageer op artikel:
Verliefd! Deze 11 dingen deed je vroeger om indruk te maken op je crush
Sluiten