Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 30 jun 2017

Waarom je pas verliefd wordt als hij geen interesse meer heeft

Je dacht beter af te zijn zonder hem. Dat je hem niet ging missen, want je miste immers de chemie in jullie relatie. Verliefd? Nee, dat was je al een tijdje niet meer. Maar dan is het over en mis je hem. Helemaal als hij aangeeft geen interesse meer te hebben, of door lijkt te gaan. Zonder jou, zonder verdriet. En dan word jij weer verliefd. Waarom?

Het lijkt wel een vloek, of althans een zwaar mislukte paringsdans: als jij verliefd bent is hij het niet, en als hij jou super ziet zitten ben jij niet geïnteresseerd. Een vicieuze cirkel waar geen ontkomen aan lijkt te zijn. Maar er is goed nieuws: je bent niet de enige én je kan de cirkel doorbreken. Want je bent een vrouw. En vrouwen zijn sterk.

Verboden liefde

Denk je dat het aan jou ligt, dan heb je het mis: het zijn de menselijke genen die voor dit gedrag zorgen. Dingen willen die je niet kan krijgen, is het kinds verlangen dat in jouw lichaam gevangen zit. Dat ene extra snoepje uit de snoeppot, het stuk speelgoed waar jouw broertje mee aan het spelen is en de nieuwste versie van de Gameboy; al van jongs af aan voel je je aangetrokken tot iets dat buiten jouw bereik ligt.

Eigenlijk kan je het zien als een kinderachtig spelletje, waarbij jij jouw afgedankte speelgoed terug wilt krijgen zodra iemand anders ermee gaat spelen. Laat die Ken pop links liggen, er zijn nog genoeg Action Men die op jou staan te wachten.

Doel bereikt

Logisch dat jij die vent wilt hebben als hij niet meer geïnteresseerd is: je bent kwijt wat je had en dat voelt als een gebrek. Mensen hebben vaak een doel voor ogen waarvoor ze leven, iets wat ze super graag willen. En daar streven ze naar. Zodra jij jouw doel bereikt hebt, ben je waarschijnlijk gelukkig, maar op den duur zal dit doel voelen als niet bijzonder. Je hebt het immers gehaald, waarom zou je dit nog blijven vasthouden?

Doei hebzucht

Maar wat mis je precies? Je mist de aandacht, de seks, de chemie en de affectie. Oké, I hate to break it to you baby, maar dit was er allemaal allang niet meer. Aandacht had jij sowieso niet voor hem, de seks viel eigenlijk gigantisch tegen, affectie was een eenrichtingsverkeer en chemie, wat is dat? Nee, stiekem is jouw lichaam er klaar mee en ben jij uitgespeeld. En dat weet je zelf ook.

Hebzucht zit in de mens; waar je jaren lang naar kan verlangen, hoef je op het moment suprème opeens niet meer te willen. Hoe hard en pijnlijk het ook klinkt, is dit de realiteit: je bent niet meer verliefd, ook al denkt jouw lichaam van wel. Je kan het niet krijgen, en dat sucks. Maar verliefd? Nee, zo kan je het niet noemen.

Laat dit afgedankte speelgoed dan ook het afgedankte speelgoed en gun iemand anders om hier plezier mee te hebben. Jij had het als eerste en toen was het nog helemaal nieuw, compleet en deed alles het nog; de tweede die het krijgt heeft het toch altijd iets minder. Speelgoed slijt met de jaren en goed nieuws: jouw gevoel ook. En de verliefdheid is daarmee verleden tijd.

Dit is ook fijn om gelezen te hebben: Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen

Reageer op artikel:
Waarom je pas verliefd wordt als hij geen interesse meer heeft
Sluiten