Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

4 tekenen dat je gewoon niet echt hoteldebotel verliefd bent

Wanneer je met iemand aan het daten bent, is het lastig om meteen te voelen of je verliefd bent of niet. Maar na een tijdje daten is het toch wel snel duidelijk, diegene is het helemaal voor je of juist totaal niet. Je hebt ook mensen die gewoon niet echt hoteldebotel verliefd worden op iemand. Herkenbaar?

Lees snel verder om te kijken of jij de volgende tekenen – die erop wijzen dat je niet hoteldebotel verliefd bent – herkent.

Verliefd

Hoe heerlijk is het om smoorverliefd om op iemand te zijn? Juist, geweldig. Maar sommige mensen hebben dit gevoel nog nooit gehad of laten zich niet zo leiden door hun gevoelens. Deze mensen voelen het gewoon niet zo sterk of zijn gewoon nog nooit hoteldebotel verliefd geweest. Hieronder vier herkenbare tekenen.

1. Je vindt het moeilijk diegene jouw volledige aandacht te geven

Wanneer je iemand potentieel leuk vindt, moet het leuk zijn om diegene te leren kennen. Maar wanneer je het moeilijk vindt om jouw volle aandacht aan diegene te geven, kan dat toch een slecht teken zijn. Het kan zo zijn dat er dan vanaf jouw kant niet genoeg interesse is om bijvoorbeeld een relatie aan te gaan. Af en toe eventjes geen volle aandacht is natuurlijk prima, maar wanneer je interesse in hem vaker afdwaalt, dan is dat toch echt een gebrek aan wederzijdse interesse en zul je nooit verliefd worden.

2. Daten met degene voelt als werk

Wanneer je een leuke date hebt gevonden, is het belangrijk dat je het leuk samen hebt. Zelfs als je nog niet weet wat je gevoelens nou precies voor deze persoon zijn. Maar wanneer je al gauw merkt dat het daten net zo voelt als werken, is het waarschijnlijk geen perfect match. Als je de tijd samen meer voelt als een verplichting in plaats van een keuze, kun je beter op zoek gaan naar een andere leuke date.

3. Hij of zij is geen prioriteit

Wanneer je in je date wil investeren, is tijd vrijmaken om iemand te zien niet meer dan normaal. Wanneer je veel liever 100 andere dingen doet dan met je date afspreken, hebben ze geen prioriteit. Sterker nog: je mijdt diegene. Het is dan belangrijk om eerlijk te zijn over je gevoelens. Zij kunnen op die manier ook verder.

4. Je voelt ‘het’ simpelweg gewoon niet

Zelfs als je date met iemand die op alle fronten geweldig is, kan het zo zijn dat je gevoel niet groeit. Als je na een paar dates nog steeds niet voelt dat je gevoelens groeien, dan is dit een reden om ermee te stoppen. Het is namelijk nogal belangrijk om (fysieke) aantrekkingskracht te hebben bij iemand.

Lees ook: 6 x waarom verliefd zijn exact hetzelfde is als dronken zijn

Reageer op artikel:
4 tekenen dat je gewoon niet echt hoteldebotel verliefd bent
Sluiten