Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 21 okt 2017

Dit is voor alle meiden die vallen voor een badguy: Het is niet jouw schuld

Mannen waarvan we weten dat ze niet goed voor ons zijn, blijven maar in ons hoofd. Hoe harder we proberen om geen gevoelens voor ze te krijgen, hoe meer we die gevoelens juist versterken. Uiteindelijk kom je misschien tot de conclusie dat je gewoon voor badguys valt. En daar kun je helemaal niks aan doen.

Misschien ben je al langer aan het scharrelen met die man waar je nu bij het lezen van dit artikel aan denkt. Maar het kan ook dat je hem pas net ontmoet hebt of dat je al een relatie met deze mannensoort hebt of hebt gehad. Je vriendinnen hebben het je al duizend keer gezegd, en ook je verstand zegt dat je hem beter kan laten gaan. Maar je hart voelt zich er wel anders bij.

Je denkt aan alle lieve dingen die hij tot nu toe voor je gedaan heeft. Je denkt er misschien wel iedere minuut van de dag aan. De andere momenten wanneer hij je eigenlijk niet zag staan, dat hij meer oog had voor andere meiden en dat hij je liet voelen als een last, vallen daarbij in het niet.

Bovendien praatte je die nare acties allemaal goed. Je praat het goed en verzint excuses voor zijn acties, waardoor het allemaal wel mee lijkt te vallen met hoe slecht hij eigenlijk voor je is. Je wilt het niet zien, omdat je echt verliefd was, bent of wordt.

Maar ergens, heel diep van binnen, weet je dat de badguys je pijn doen en je kwetsen. Iedere keer weer wil je dat die gevoelens voor een zwaar beveiligd hek blijven staan, maar iets in je lichaam weet telkens die code maar te kraken waardoor die gevoelens toch binnenkomen.

Maar weet dat je er niks aan kunt doen. Jij bent iemand die gelooft in liefde en die het beste met die man voor heeft. Gevoelens kun je niet tegenhouden en zeggen juist iets positiefs over je. Je ziet blijkbaar iets heel fijns in hem. Je ziet iets goeds in iedereen. Tot hij later allemaal rare fratsen uitgehaald heeft.

Ook jij bent uiteindelijk sterk genoeg om toe te geven dat hij je niet verdient. Je kan wel zulke hevige gevoelens voor hem ontwikkeld hebben, maar als je uiteindelijk niet gelukkig van hem wordt, vervagen die ook wel weer. En als je echt besluit om hem te laten gaan, is dat eigenlijk iets waar je enorm trots op kunt zijn.

Uiteindelijk ben je alleen maar voor jezelf opgekomen en dat is iets wat niet altijd makkelijk is. Je hoeft je niet te schamen of rot te voelen als je voor badguys valt, want het is niet jouw schuld. Uiteindelijk leer je er alleen maar van en uiteindelijk kom je wel een man tegen die minder bad is dan de mannen waar je eerder iets mee gehad hebt.

Misschien vind je dit ook wel interessant om te lezen: Eindelijk antwoord: Kan een bad guy ooit veranderen en een good guy worden?

Reageer op artikel:
Dit is voor alle meiden die vallen voor een badguy: Het is niet jouw schuld
Sluiten