Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love 8 aug 2018

Laat die zon maar schijnen: mannen worden in de zomer sneller verliefd

Heb je een heimelijke verliefdheid op die knappe collega van je, of loop je al langer rond met gevoelens voor je buurjongen? Sla dan nu je slag, want uit recent onderzoek blijkt dat mannen in de zomer sneller verliefd worden. Laat die warme temperaturen maar aanhouden.

Ode aan de zomer

Onbeperkt ijsjes eten, tot in de late uurtjes zonder jas op het terras zitten en dan ook nog eens al je favoriete jurkjes kunnen dragen, wij houden van de zomer. Maar nu is er dus nóg een reden om gek op de tropische temperatuurtjes te zijn, en dat heeft alles te maken met vitamine D.

Testosteron bom

Uit onderzoek van Oxford University blijkt namelijk dat de hoogte van de vitamine D in het bloed van de man in verband staat met de hoeveelheid van testosteron in het lichaam. Veel vitamine D – oftewel veel zon – zorgt klaarblijkelijk voor de aanmaak van extra veel mannelijke hormonen.

Verliefd door de zon

En je raadt het al: die grotere hoeveelheid testosteron zorgt ervoor dat mannen sneller hun hart verliezen in de zomer. Die eindeloze rokjesdagen en zwoele zomeravonden zullen ook wel een handje meehelpen, vermoeden wij.

Dus: schroom niet langer en stuur jouw crush gewoon een berichtje. De kans is nu groter dan ooit dat hij ook verliefd is op jou.

Ahum: Dit is de invloed van 2 weken lang terrasjes pakken op je lichaam

 

Oxford Academic

Reageer op artikel:
Laat die zon maar schijnen: mannen worden in de zomer sneller verliefd
Sluiten