Oh yes! Dit is wat verliefdheid met je gewicht kan doen

Je zou denken dat je in een relatie sneller uitdijt dan in je eentje. Logisch ook, want samen lekker uiteten, op stap en wijntjes drinken zorgt met gemak voor wat extra vetjes. Echter blijkt verliefdheid juist het tegenovergestelde effect op ons te hebben. Je leest het goed, van verliefd zijn vallen we volgens de wetenschap af.

Onderzoek

Harvard voerde het experiment uit met 25 jonge mannen. De helft van de mannen hadden een normaal gewicht, waar de andere helft problemen had met obesitas. Vervolgens werd de groep weer in tweeën gedeeld, waarbij de ene helft een neusspray kreeg met oxytocin (het hormoon dat we aanmaken wanneer we verliefd zijn, met elkaar knuffelen en seks hebben) en de andere helft een placebo kreeg.

Niet wat we dachten

En wat denk je? De deelnemers die de neusspray met het hormoon hadden gekregen aten aanzienlijk minder, hadden een verhoogd metabolisme en een hogere insuline sensitiviteit. Op den duur verloren de jongens met de hormoon neusspray kleine beetjes gewicht.

Kom maar door met die lekkere vent

Oke, dus het is alleen getest met mannen en in de vorm van een neusspray gekomen, maar interessant is het wel. We hebben het natuurlijk allemaal wel eens meegemaakt dat we bijna niet konden eten van verliefdheid. Laat die sportschool maar zitten deze zomer, wij zoeken wel een stel mooie mannen om van af te vallen.

Reageer op artikel:
Oh yes! Dit is wat verliefdheid met je gewicht kan doen
Sluiten