Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 12 jun 2017

Holyshit! Hier krijg je betaald verlof als je hart wordt gebroken

Daar zit je dan: gedumpt, gebroken en achtergelaten. Je hebt jouw professionele masker op gezet en doet op je werk alsof er niets aan de hand is, terwijl je vanbinnen niet gestopt bent met janken sinds hij wegging. Wellicht merken jouw collega's wel het een en ander, want normaal heb je nooit zulke dikke ogen. Maar niemand praat erover, want dat is not done. Werk en privé houd je gescheiden. Behalve op deze plek, want hier krijg je betaald verlof als jouw hart gebroken wordt.

Niks geen ‘werk en privé houd je gescheiden’. Miki Hiradate, de CEO van een Japans marketingbedrijf, geeft werknemers vrij als hun relatie eindigt. Zo kan je even rustig bijkomen, zonder de gigantische werkdruk om je heen. Thuis of met vriendinnen werken aan het rouwproces van een break-up is toch fijner, dan dat je op je werk moeten doen alsof er niets aan de hand is.

Liefdesverlof

Het bedrijf waar je na een break-up een aantal dagen vrij krijgt heet Hime & Company. Hoeveel dagen je vrij krijgt, ligt aan je leeftijd. Zo wordt er namelijk van je verwacht dat als je een jaar of twintig bent, jij nog wel weer iemand vindt. Ben jij ouder dan dertig, dan vind Miki Hiradate dat je langer nodig hebt, omdat jouw kansen op de markt kleiner worden.

Dat Hime & Company erg vrouwvriendelijk is, is ook te merken aan het feit dat dames vrij krijgen tijdens uitverkoop. Dit klinkt toch als een regelrechte droombaan?!

Goed of niet goed?

Of de dagen vrij helpen bij het verwerken van de break-up, wordt betwist. Zo zou je het namelijk kunnen zien als gunstig aangezien je je onder jouw vriendinnen kan voegen, maar er is door de jaren heen ook bewezen dat werk helpt bij het verwerken van een break-up.

Hoe dan ook, wat extra vrije dagen zijn natuurlijk nooit mis. Zeker niet tijdens de uitverkoop. Waar kunnen we solliciteren?

Dit is ook een droombaan: Droombaan: je kunt 12.000 euro verdienen met bier drinken en de wereld over reizen

Reageer op artikel:
Holyshit! Hier krijg je betaald verlof als je hart wordt gebroken
Sluiten