Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 mrt 2018

De nieuwe social media app VERO: Dit is wat je er mee kan doen

Heb je net je Facebook een beetje op orde, volgers verzameld op Insta en Snapchat onder de knie, is er weer wat nieuws. VERO is de hype van dit moment. Maar wat kun je er eigenlijk mee?

De meest besproken en meest gedownloade app van dit moment is VERO. Wordt dit de nieuwe concurrent van Facebook en Instagram?

Hoewel de social media app al in 2015 op de markt is gebracht, is VERO de afgelopen week ineens een trending app geworden. Is het een serieuze hype of waait deze rage vanzelf weer over?

Het algoritme van Instagram en Facebook

Er wordt al lange tijd geklaagd over het algoritme van Facebook en Instagram wat om de zoveel tijd overhoop wordt gegooid. Op Facebook zie je alleen nog maar viral filmpjes en (fake) nieuws voorbij komen. Zelden zie je nog updates van je vrienden, ook al beloofde Facebook onlangs om deze nadrukkelijker te laten zien in onze feeds.

Ook op Instagram is er veel te doen over het algoritme. Berichten worden niet meer gepubliceerd op basis van wanneer deze zijn geplaatst, maar lijken random te worden getoond.

VERO beloofd heel wat anders: geen verstoord algoritme. Yes! Berichten worden in jouw feed weergegeven op volgorde van tijdstip. De makers van de social media app beloven op hun website ook om op geen enkele manier het algoritme te beïnvloeden. Ook zullen er geen advertenties worden weergeven in jouw feed.

De features van VERO

VERO betekent ‘de waarheid’ in het Latijn. Het gaat dus om het delen van wie jij echt bent als persoon en waar je van houdt. Op jouw pagina kun je foto’s, video’s, boeken, muziek, films, series, links en je favo plekken delen met je connecties.

Je connecties kun je bestempelen als ‘goede vriend’, ‘vriend’ en ‘kennis’. Don’t worry, de ander krijgt dit niet te zien. Je categoriseert jouw connecties zodat je bij het delen van een post een selectie kan maken van de groep met wie jij het echt graag wil delen.

‘Vero is a social network for anyone who loves anything enough to share it – and wants control over who they share it with. Just like we do in real life.’

Reageer op artikel:
De nieuwe social media app VERO: Dit is wat je er mee kan doen
Sluiten