Redactie
Redactie Love 15 mei 2020

Waarom verpleegsters de allerbeste partners zijn die je je kunt wensen

Ben jij een verpleegster of ken je verpleegsters? Dan weet je wat voor fijne mensen dit zijn. Niet alleen doen ze belangrijk werk, ze zijn ook nog eens de allerbeste partners die iemand zich kan wensen in een relatie.

Tja, het is even wennen aan het werkrooster van verpleegsters, want ze hebben natuurlijk niet de gemiddelde negen tot vijf-baan. Maar alle positieve kanten van deze vrouw wegen veel zwaarder dan het werkrooster.

Waarom verpleegsters de beste partners in een relatie zijn

Mensen mogen in hun handen knijpen met een verpleegster als partner. Waarom? Niet alleen omdat ze verzorgend zijn, maar ook om de volgende redenen:

1. Ze zijn betrouwbaar

Verpleegsters zijn niet alleen betrouwbaar voor patiënten, maar ook voor collega’s en andere mensen om hen heen. Van nature zijn dit mensen waarop je kunt bouwen en dat is wel zo fijn in een relatie.

2. Ze communiceren goed

Communicatie blijft in een relatie altijd een lastig punt. Of nou ja… iets wat beter kan. Nu beweren we niet dat verpleegsters als de beste communiceren met hun partner, maar het zit wel in hen om helder, duidelijk en goed te communiceren. Het is super fijn om met zo’n vrouw samen te zijn.

3. Ze zijn een ochtend-, middag- en avondmens

Het werkrooster van een verpleegster betekent dat ze op een bepaalde manier moet leven. Ze kan ochtenddienst hebben, maar ook in de middag of pas ’s avonds beginnen. Ze is ervoor je als je ’s ochtends een kopje koffie wil drinken en doet aan de andere kant ’s avonds vaak het licht uit.

4. Ze zijn flexibel

Flexibiliteit is een fijne karaktereigenschap om te hebben. Verpleegsters zijn zeker flexibel. De tijden waarop ze werken zijn flexibel en ze staan altijd klaar als er een shift opgevangen moet worden.

5. Ze zijn sociaal

Het is super om samen met een verpleegster te zijn, want één van haar sterke eigenschappen is dat ze sociaal is. Of ze nu met een vriendin, oom of buurvrouw zit, ze weet altijd een leuk gesprek aan te knopen met mensen.

6. Ze zijn fysiek en mentaal sterk

Dit beroep is een uitdagend beroep. Zowel fysiek als mentaal kan het je uitputten. Daarom zijn verpleegsters voor zover het kan fysiek en mentaal sterk, omdat ze anders niet in staat zijn om hun werk uit te voeren. Denk er maar eens over na hoe pittig het verplegen zelf moet zijn en al helemaal als je met mensen werkt die een slechte prognose hebben gekregen.

Lees ook: Wil je weten wat je droombaan is? Dit beroep past het beste bij jou volgens je horoscoop

Reageer op artikel:
Waarom verpleegsters de allerbeste partners zijn die je je kunt wensen
Sluiten