Is er eigenlijk een verschil tussen mannen- en vrouwenhaar?

Niets erger dan misgrijpen naar een opvallend lege fles conditioner. Hij was van de week nog half vol? Aha. Vriendlief. Nou, meneer is dus een stuk slimmer dan wij dachten, want het hoeft niet alleen voor meisjes te zijn aangezien ons haar in principe niet heel veel verschillen heeft.

Is er nu echt een verschil tussen mannen- en vrouwenhaar?

Ja, namelijk de kapsels die er mee samengaan. Verder is het werkelijk precies hetzelfde. Echter heeft de manier van knippen een hele grote invloed op het haar zelf. Veel mannen hebben natuurlijk korte kapsels wat soms voor krullen kan zorgen. Dit terwijl het haar in de lange variant misschien alleen slag zou hebben. Wij dames dragen het vaak lang, waardoor ons haar vaak anders en minder dik lijkt dan dat van mannen. Allemaal onzin dus eigenlijk.

Betekent dit dan dat ik al zijn haarproducten ook kan stelen?

Dat ligt er dus maar net aan wat je voor soort kapsel wilt bereiken. Iemand die veel krullen heeft en deze ietwat wil temmen, kan het beste kiezen voor een crème of olie. Iemand die juist dunner en stijler haar heeft en juist meer body en structuur wil creëren, moet opzoek naar een texturizer. Dat kan bijvoorbeeld met wax of volumepoeder. Dat gezegd hebbende kun je natuurlijk altijd spullen van je vriendje stelen, maar veel producten geuren toch intens naar ‘man’. Deert dat je niets? Dan zeggen wij: pay back time!

Reageer op artikel:
Is er eigenlijk een verschil tussen mannen- en vrouwenhaar?
Sluiten