Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 14 feb 2017

Spoiler! De grote verschillen tussen de film en het boek van Fifty Shades Darker

De Fifty Shades fans hebben deel 2 vast al in de bioscoop gezien nadat ze de boeken in een ruk hebben uitgelezen (geef maar toe, je kon niet stoppen met lezen). Maar, je vraagt je ook af: waar zijn die heftige seksscènes en bepaalde personages gebleven? Misschien heb je het in eerste instantie niet meteen door wat de grote verschillen zijn. Daarom zetten wij ze op een rijtje:

1. Jack Hyde is op het gemaskerde bal

In de film vindt Jack’s wraak veel eerder plaats dan in het boek. In het boek chanteert hij Ana met de sexy emails die ze stuurt naar Christian. Maar aangezien deze niet in de film voorkomen moest Jack ergens anders verschijnen om zijn gemene intentie kenbaar te maken.

Hij doet dat door te verschijnen in het huis van de familie Grey. Heb je hem gemist in de film? Hij is gemaskerd en maakt een foto van familie Grey op de trap.

2. Kortom: de hete e-mails bestaan niet

Ergens is het goed dat deze e-mails niet op het witte doek te zien waren. En, Ana heeft een iPhone en niet een Blackberry. Christian daarentegen heeft een telefoon die we niet kunnen plaatsen. Het kan een Blackberry of een Android zijn. De berichtjes die hij Ana stuurt zijn groen gekleurd en niet blauw.

3. Geen seks met vanille ijs

Wanneer Ana met Ben & Jerry’s uit de supermarkt loopt met Christian zou de scene moeten eindigen met heel veel ijs in bed. Als je het smeltende ijs ziet hoop je al op de steamy scene. Helaas eindigt het heel braaf met slapen.

4. Ethan Kavanagh bestaat niet

Niet dat hij nu zo’n grote rol speelt in het boek, maar het is jammer dat Kate enig kind is. En het is ook triest dat we Mia niet kunnen zien met een potentiële vriend.

5. José woont in Seattle en niet in Portland

Tja het is natuurlijk voor de film wel erg handig dat José ook in Seattle woont. Zo hoeft hij namelijk niet drie uur te rijden om drankjes te drinken met Ana en vrienden bij Lori’s. Voor Christian’s jaloezie ook fijn: José hoeft namelijk niet bij Ana te logeren nadat hij haar de foto’s geeft.

6. Elena irriteert Ana veel vaker

In het boek heeft Ana alleen contact met Mrs. Robinson (Elena) in het toilet tijdens het bal en in de gang na de aankondiging van hun verloving. Maar in het boek zoekt Elena veel vaker contact met Ana door haar te mailen en door onuitgenodigd te verschijnen in het appartement van Christian.

7. Er is geen seks op de pooltafel

In de promo van de film heb je Ana en Christian misschien wel bij een pooltafel zien dollen. In de film zal Ana natuurlijk lekker gespankt worden, maar niet op de pooltafel. En die hete scène stond wel in het boek.

8. Ana gaat samen met Christian naar de expositie van José

Echter in de film gaat ze alleen en is het vooral een totale verrassing dat Christian er ook is.

9. Ze gaan niet naar een hotel na Leila’s inbraak

Na Leila’s inbraak in Escala en verfsessie op Ana’s auto zouden Christian en Ana de nacht in een hotel spenderen. In plaats daarvan gaat ze naar Christian’s boot The Grace.

10. Waar is de seks?

Als je de film hebt gezien dan ben jij vast een beetje teleurgesteld. Al die heftige seks waar het boek eigenlijk om draait is niet te zien. Op de boot bijvoorbeeld, waar Ana Christian aftrekt. De film is een stuk braver. En waar zijn de vibrators gebleven?

11. Christian laat Ana de ‘big house’ niet zien

Christian is van plan de ‘big house’ te slopen en te herbouwen voor hun toekomst. Hij verrast haar in de film echter niet met een tripje naar de plek. Dit betekent dat Olga Kelly, de makelaar, ook niet voorkomt in de film. Misschien zien we het in het derde deel?

12. Wat doet José?

José verschijnt op Christian’s verjaardag bij het huis van zijn ouders in Bellevue. Waarom?

13. Lemon martini

De lemon martini die Ana in Elena’s gezicht gooit is Kate’s speciale cocktail, niet Carrick Grey’s.

14. Er is geen ‘eerste dans veiling’

Ana wordt geveild tijdens het gemaskerde bal voor de eerste dans. In de film gebeurt dit helaas niet.

15. Dr. Flynn is nergens te zien

Hugh Dancy was vorig jaar gecast voor de rol van Flynn. Hij is alleen in Fifty Shades Darker nog niet te zien. Hij is ook degene die tijdens de veiling biedt om de eerste dans met Ana te krijgen. Naast Christian natuurlijk want in het boek biedt hij 100.000 dollar.

16. Ana is niet goed voor Christian

Op het gemaskerde bal vertelt Elena Ana dat ze niet goed genoeg is voor Christian. In het boek vertelt Mrs. Robinson Ana dat ze hem niet moet kwetsen. Er wordt verwezen naar Christian’s verdriet toen Ana en Christian een weekend uit elkaar waren. In de film wordt dit niet genoemd.

17. Leila’s pistool gaat af

Wat we misschien niet verwachtten maar wat al wel min of meer te zien was in de trailer. Leila haalt daadwerkelijk de trekker over.

18. Ana vraagt niet naar butt plugs

Christian loopt zijn speelkamer binnen en ziet Ana met tepelklemmen. In het boek vraagt ze ook naar de beroemde ‘butt plugs’. Dit vraagt ze niet in de film.

19. Christian dwingt Ana niet om haar trip naar NYC te annuleren

Want Ana kan ook voor zichzelf spreken.

20. Sawyer komt nul keer voor in de film

Heb je hem gezien? Ergens met Ethan misschien? Wat ook niet te zien is: Saywer die Ana vertelt dat hij het niet erg vindt om de hele dag in het koffietentje bij haar kantoor rond te hangen. (Om haar te beschermen tegen Leila). Het is namelijk zijn werk. Sawyer vertelt Ana dat hij geen foto van Leila bij zich hoeft te houden want hij kan haar zich goed herinneren. Sawyer geeft Christian een brief van Elena aan Ana na het bal. Gebeurt allemaal niet.

21. Christian geeft Ana geen iPad met sappige liefdesliedjes

Het is in de film gewoon een Macbook Pro en een rosé gouden iPhone. Ook leuk.

22. Christian is een feeder

In de boeken verplicht Christian Ana om te eten. In de films zie je hier niets van terug.

23. Het restaurant waar ze haar mini promotie vieren is niet duidelijk van Christian

Christian krijgt niet die speciale behandeling die hij normaal gesproken krijgt op plekken waar hij vaak komt of plekken die hij bezit. Wat zouden we de Mile High Club graag willen zien.

Weet je dit al? De 17 feiten die alleen échte Fifty Shades fans al weten

Reageer op artikel:
Spoiler! De grote verschillen tussen de film en het boek van Fifty Shades Darker
Sluiten