Redactie
Redactie Love 20 juni 2019

De 6 grote verschillen tussen een hetero en lesbische relatie

Iedere relatie heeft ups en downs, maar dat er verschillen zijn is een ding wat zeker is. Zo zijn er ook verschillen tussen hetero en lesbische relaties. De verschillen zetten we hieronder voor je op een rij.

Hoewel er op veel vlakken gelijkenissen zijn tussen lesbiennes en hetero’s in relaties, zijn er ook genoeg verschillen. Omdat we het heel interessant vinden om dat te onderzoeken, hebben we een paar van de verschillen genoteerd voor je.

De verschillen tussen hetero en lesbische relaties

Natuurlijk is iedere relatie anders en gaan de volgende punten niet voor ieder koppel op. Toch zijn over het algemeen verschillen tussen een man-vrouw relatie en een vrouw-vrouw relatie.

1. Nakijken op straat

Ondanks dat Nederland een vrij land is, zijn er toch nog mensen die raar opkijken als twee verliefde vrouwen hand-in-hand lopen. De kans dat twee vrouwen nagekeken worden op straat is groter dan wanneer een man en vrouw samen over straat lopen.

2. Minder seks door menstruatie

Stel, een hetero koppel kiest ervoor om geen seks te hebben als de vrouw ongesteld is. Dan heb je in ieder geval drie, vier, vijf dagen per maand geen seks. Wanneer een lesbisch koppel niet tegelijk ongesteld is (en ervoor kiest om geen seks te hebben tijdens die periode), zijn ze langer niet intiem.

Lees ook: 6 x wat zo fijn is aan een relatie met een vrouw

3. Kans op de liefde

Vrouwen zijn over het algemeen wat voorzichtiger als het gaat om zichzelf letterlijk en figuurlijk blootgeven. Wanneer twee vrouwen een relatie met elkaar aangaan is de kans groter dat het menens is en de relatie standhoudt.

Sommige vrouwen vinden het prettig om elkaar beter te leren kennen voordat ze met elkaar in bed belanden, terwijl mannen over het algemeen veel makkelijker zijn wat dat betreft. Daardoor bestaat de kans dat ze er later pas achterkomen dat ze niet met de ware zijn.

4. Anticonceptie en zwangerschap

Een lesbisch koppel hoeft niet bang te zijn voor een ongewenste zwangerschap. Een hetero koppel dat niet zwanger wil worden gebruikt anticonceptie (met alle bijwerkingen van dien), twee vrouwen in een relatie hoeven dat niet te gebruiken om een zwangerschap te voorkomen.

5. Andere seks

Natuurlijk is de seks anders, want geslachtsdelen. Maar niet alleen een penis en vagina maken het verschil, ook de ervaring zelf. Bij een man merk je makkelijker of hij opgewonden is dan bij de gemiddelde vrouw.

Daarnaast kan de seks bij een hetero koppel er een stuk ruwer aan toegaan dan bij lesbiennes, aldus Ossiana Tepfenhart van de website YourTango.

6. Ruzies

Ossiana vertelt daarna dat ruzie maken met een man anders is dan ruzie maken met een vrouw. “Mannen in heteroseksuele relatie hebben de neiging om directer te zijn dan mijn vrouwelijke exen.” Vrouwen die zich passief agressief opstellen in de relatie zijn lastiger om mee om te gaan als je het goed wil maken.

Lees ook: 5 redenen waarom koppige vrouwen juist enorm aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
De 6 grote verschillen tussen een hetero en lesbische relatie
Sluiten