Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 16 mei 2018

Dit is wat je ochtendroutine zegt over je persoonlijkheid

365 Dagen per jaar wordt je wakker, vroeg of laat. De een háát ochtenden, de ander staat om 06:00 uur al hyperactief naast haar bed. Hoe dan ook, je kunt er niet omheen om op te staan en iedereen heeft daar zo zijn eigen rituelen voor. Dit is wat jouw ochtendroutine zegt over je persoonlijkheid:

Jij staat vroeg op

Je wekker gaat uiterlijk om 07:15, je vindt het hartstikke zonde om langer in bed te blijven liggen dan strikt noodzakelijk. Want, wat heb je nou aan een halve dag?

Mensen zouden jou omschrijven als een open persoon die altijd vrolijk en energiek is. Je zegt altijd ‘ja’ tegen alles en iedereen, maar je mag best wat vaker ‘nee’ zeggen. Zo houdt je ook in stand dat je altijd een bezig bijtje bent.

Jij slaapt lang uit

You snooze you lose geldt niet voor jou. Jij vindt jezelf eerder een winnaar, omdat je lekker blijft liggen tot je echt wakker bent. Geen haast, geen zorgen en alles komt vanzelf staat jou op je lijf geschreven.

Jij bent een zelfverzekerd persoon en maakt altijd je eigen keuzes. Niemand die jou kan laten twijfelen over wat je doet. Je mag best wat vaker naar advies van anderen luisteren, dan wordt je alleen maar een nóg betere versie van jezelf.

Je ontbijt uitgebreid

Je neemt ‘s ochtends uitgebreid de tijd om voor jezelf een voedzaam ontbijtje te maken. Jij kunt simpelweg niet aan je taken beginnen als je geen energie hebt. En groot gelijk heb je, want het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Jij zorgt goed voor jezelf en bent gelukkig met wie je bent. Juist door even een momentje voor jezelf te pakken zorg jij ervoor dat je goed in balans bent. You go girl.

Je sport in de ochtend

Jij barst van de energie ‘s ochtends en dit moet je eerst kwijt voor je op je werk verschijnt. Je bent een stuiterbal en loopt soms wel aan jezelf voorbij. Evengoed geeft je dit enorm veel energie om alles met heel veel plezier te doen.

Overigens doe je anderen hier ook een plezier mee omdat je best wel extravert bent. Timide types vinden het soms moeilijk om daar mee om te gaan. Lekker blijven sporten daarom.

Je neemt de tijd voor jezelf

Als jij opstaat reken jij zeker één à twee uur uit voor jezelf om lekker te douchen, je make-up te doen, haren te stijlen en een leuke outfit uit te zoeken. Je bent liever te laat bij je afspraak dan dat je er niet uitziet (naar eigen zeggen).

Anderen kunnen hierdoor wel denken dat je laks bent en niet stipt, dus let daarop. Maar als jij eenmaal een ruimte binnenkomt vult de kamer zich meteen met jouw enthousiasme en dat straalt ook af op de rest.

Werk checken

Het eerste wat jij doet als je opstaat is je laptop openen. Met een bak zwarte koffie erbij check je je werkmails zodat je voorbereid op werk komt. Als je je dag op een andere manier begint wordt je kriebelig en kun je niet rustig op je stoel blijven zitten.

Je bent een carrière vrouw die graag al haar zaken op orde heeft en dat wordt door anderen alleen maar gewaardeerd. Velen zullen maar half zo ver komen als jij bent. Maar denk er wel aan om af en toe ook wat meer rust voor jezelf te nemen.

Reageer op artikel:
Dit is wat je ochtendroutine zegt over je persoonlijkheid
Sluiten