Verslaafd aan droogshampoo? Zo blijft je hoofdhuid gezond

Zonder dat we het weten is je haarverzorging net zo belangrijk als het dagelijks verzorgen van ons gezicht. Maar vaak stoppen we met onze reiniging bij het gezicht en besteden we minder aandacht aan de hoofdhuid.

Nu zijn we allemaal ontzettend verslaafd aan het gebruik van droogshampoo. Het is bijna onmisbaar in de badkamer van menig vrouw. Naast dat het heerlijk is wanneer je even geen tijd hebt gehad om je haar te wassen is het ook voor andere beautyhacks van groot belang. Zo geeft het je haar volume, maar helpt het ook bij het stylen van je wenkbrauwen of verbergt het je donkere uitgroei. Alleen is het niet altijd goed voor je hoofdhuid.

Het is echter wel belangrijk om je hoofdhuid gezond te houden, zegt Francesca Fusco. Fusco specialiseert zich in dermatologie op het gebied van de hoofdhuid en haar. Fusco geeft aan dat droogshampoo uiteraard een ontzettend handige tool is, maar wanneer je het toevoegt op een hoofdhuid waarbij een mix van olie en zweet aanwezig is kan het zorgen voor wat irritaties.

Kies daarom wanneer je je haar weer gaat wassen voor een shampoo die zich concentreert op je haar én hoofdhuid. Bijvoorbeeld deze shampoo van Phylia . De shampoo zorgt ervoor dat er geen ophoping van oliën op je hoofdhuid ontstaan en het dood ook nog eens dode huidcellen. Daarnaast kan het afwisselen van droogshampoo en anti-roos shampoo ook een uitstekende oplossing zijn wanneer je je portie droogshampoo niet kunt laten staan. Want geef toe, droogshampoo is nu eenmaal té fijn.

LEES OOK: Je haar minder vaak wassen? Wij hebben dé tips voor je

Reageer op artikel:
Verslaafd aan droogshampoo? Zo blijft je hoofdhuid gezond
Sluiten