Versnel je ochtendroutine: Zo ben jij ’s ochtends sneller de deur uit

Oh, wat is het toch verleidelijk 's ochtends (te) vaak die snooze button in te drukken. Maar er is één negatieve kant: haast. Te lang in bed blijven liggen staat gelijk aan niet genoeg tijd hebben voor je ochtend routine. Maar niet getreurd, met deze tips kun je sneller de deur uit (en langer in bed blijven liggen HA).

Begin je routine de avond ervoor

Moisturizer is een must als je je huid fris en glanzend wilt houden tijdens de koude wintermaanden. Breng voordat je in bed kruipt een nachtmasker op je gezicht aan, die je de hele nacht kan laten zitten. Je wordt ’s ochtends wakker met een prachtig verzorgde huid. Zo kun je ’s ochtends je moisturizer skippen.

Droogshampoo

Word je iets later wakker dan gepland? En kom je er tot overmaat van ramp ook nog achter dat je haar vetter is dan je had verwacht? Spring dan niet gelijk onder de douche, want droogshampoo is hier je redding. Spray het over de vette gedeeltes van je haar en haal je handen erdoorheen. Veel sneller dan een shampoo sessie.

Handdoek om je haar

Moet je het toch echt wassen? Na het douchen is je haar natuurlijk kletsnat, maar het direct gaan föhnen kan veel tijd kosten. Wikkel daarom een handdoek om je haar heen en laat het op die manier zoveel mogelijk drogen. Ga ondertussen iets anders doen, bijvoorbeeld je make-up. Daarna kun je je haar gaan föhnen, maar nu zal het veel minder tijd kosten aangezien het al droger is geworden door de handdoek.

Bodylotion

Heb je nog tijd om te douchen, maar niet meer om uitgebreid bodylotion aan te brengen? Gebruik dan een bodylotion voor onder de douche. Deze breng je aan als een reguliere bodywash, maar het voedt je huid als een bodylotion. Scheelt een hoop tijd.

Haal het meeste uit je make-up

Heb je eigenlijk geen tijd meer voor je make-up? Dan zijn deze drie essentials precies wat je nodig hebt: blush, lipstick en mascara. Mascara opent je ogen en laat je er fris uitzien. Blush en lipstick geven je gezicht een prachtige en frisse kleur. Gebruik om nóg meer tijd te besparen je lipstick ook als blush.

Reageer op artikel:
Versnel je ochtendroutine: Zo ben jij ’s ochtends sneller de deur uit
Sluiten