Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 22 juli 2017

Dit is wat niemand je vertelt over relaties

True story: relaties zijn moeilijk. Ware liefde is moeilijk. En je praat ook liever niet over de struggles. Je wilt niet praten over mislukking en de waarheid gaat niet altijd over rozen. Dit is wat niemand jou vertelt over relaties:

Zet er niet direct een punt achter

Van iemand houden vereist inspanning, toewijding en loyaliteit. Wie een relatie heeft weet: het gaat niet altijd over rozen. Het is moeilijk en er zijn tijden dat je soms wel eens denkt dat dit het allemaal niet waard is. En daar praat je liever niet over.

Maar, als het even niet goed gaat is dat niet een reden om er direct een punt achter te zetten. Aan echte relaties moet je werken. Echte relaties gaan door moeilijke tijden en je komt er uiteindelijk samen veel sterker uit. Echte relaties zijn niet perfect, maar juist heel mooi.

Relaties zijn mooi

Ze zijn mooi omdat jullie beide vechten tegen pijnlijke obstakels die jullie tegenkomen. Ze zijn ook mooi vanwege de momenten waarop jullie allebei helemaal in een scheur liggen. Ze zijn mooi vanwege de kusjes in de ochtend. De relatie is écht en de mensen in de relatie zijn niet volmaakt.

Niemand kan je vertellen dat liefde een keuze is. Je denkt soms dat het gras groener is aan de overkant. De realiteit is, is dat je in elke relatie wel onenigheden zult hebben. Je zit elke keer weer in een achtbaan en jullie hebben zelf de keuze om te blijven proberen en er wat van te maken.

Maar het blijft wel eens moeilijk, bij iedereen

Mensen vergeten je te vertellen dat het vinden van iemand waar je zielsveel van houdt, met wie je de rest van je leven samen wilt zijn, heel moeilijk is. Heb je hem nog niet gevonden? Geef niet op. Geef niet op wanneer je denkt ‘het is nu niet leuk, dus het wordt niet beter’. Doe jezelf geen pijn en vecht als je het gevoel hebt dat dat moet.

Iemand waar je van houdt en jou het grootste deel van de tijd een gelukkig gevoel geeft, is nog steeds niet perfect en zal degene nooit zijn. Jullie zullen problemen hebben, maar daarom hoef je niet meteen op te geven. Praten is belangrijk en daar word je alleen maar sterker van.

Relaties vereisen hard work. Misschien nog wel veel harder werk dan het single leven. Maar het harde werk is het dubbel en dwars waard als je gek bent op iemand. Hoewel deze feiten je misschien niet verteld worden, het is de waarheid. Heb je het gevoel dat het het vechten niet waard is? Dan zijn de ‘goede tijden’ ook niet zo belangrijk voor jou. Jij weet zelf wat je wilt en uiteindelijk komt alles goed.

LEES OOK: 16 cheesy dingen die je eigenlijk heel graag wilt in een relatie

Reageer op artikel:
Dit is wat niemand je vertelt over relaties
Sluiten