Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 29 sep 2016

Verzameldrang? Dan verzamel je ongemerkt al deze onnodige dingen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zoveel spullen heb je. Eigenlijk weet je ook niet zo goed wat je allemaal hebt en komt vaak iets tegen waarvan je niet wist dat je het bezat. Stiekem verzamel je daardoor een hele hoop spullen. Wedden dat jij dit ook ongemerkt spaart:

1. Tijdschriften

Je hebt een stapel met heel mooie tijdschriften. Maar dan heb je ook nog een stapel met vooral tijdschriften die niet de moeite waard zijn om ze te bewaren. Toch wordt de stapel alsmaar groter en groter.

2. Opgebrande kaarsen

Je bent gek op geurkaarsen en brandt ze dan ook het liefst elke avond. Maar als ze op zijn en tegen elkaar aangesmolten zitten, bewaar je ze nog steeds. Nee niet bewust, ze blijven gewoon ´gezellig´ op je tafel staan.

3. Ondergoed

Stiekem maak jij je ook schuldig aan het feit dat je nog een onderbroek in je kast hebt liggen van de brugklas. Op de een of andere manier zie je geen reden om het weg te gooien. Aan de andere kant mag dat best wel na tien jaar vind je niet? Oeps.

4. ´Mooie´ verpakkingen

Je hebt een prachtige nieuwe foundation gekocht en het doosje is net zo mooi. Daarom vind je het ´zonde´ om de verpakking weg te gooien. En dit vind je al jaren en daardoor heb je ondertussen kilo´s karton verzamelt. Tasjes van grote modehuizen doen het trouwens ook goed in de verzameling.

5. Proefmonsters

Die je overal en nergens krijgt. En je denkt dat ze altijd wel een keertje van pas komen. In laadjes, tassen en jaszakken. Je vindt ze werkelijkwaar overal en weggooien? Nee dat nooit.

6. Uitgedroogde nagellak

Je bent trotse bezitter van maar liefst 43 potjes nagellak. Helaas zijn er, pak ´m beet, twintig nog gereed voor gebruik. De rest is allemaal uitgedroogd en sommige potjes zijn niet eens meer open te krijgen. Of wat dacht je van de vies rood-paarse nagellak die ooit fris roze oogde?

7. Lege fotolijstjes

Fotolijstjes zijn altijd zalig om te kopen. En je weet ook precies welke foto in welk fotolijstje komt te zitten. Maar uiteindelijk blijven de foto´s altijd op je laptop staan en de fotolijstjes zielig leeg in een hoekje van je kamer.

8. Sleutels zonder eigenaar

In al die jaren heb je er een sport van gemaakt om sleutels te verzamelen. In de realiteit gebruik je er maar een stuk of vijf van en de andere twintig sleutels zwerven in je huis rond. Waar ze allemaal ooit van zijn geweest? Een ex-vriendje, een fiets van tien jaar geleden, het oude huis van je ouders en ga zo maar door…

Deze dingen doet élke vrouw:
24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen

Reageer op artikel:
Verzameldrang? Dan verzamel je ongemerkt al deze onnodige dingen
Sluiten