Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 12 jul 2019

Hoe cryolipolyse helpt om het vet van je onderkin te bevriezen

Natuurlijk ben je leuk zoals je bent en hoef je echt niks aan jezelf te veranderen. Maar wat kun je doen als je met gezond eten en voldoende sporten je onderkin maar niet slanker krijgt? Allereerst jezelf accepteren zoals je bent. Daarnaast is er cryolipolyse voor als je er écht iets aan wil laten doen.

In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden om je onderkin ‘weg’ te krijgen met een cryolipolyse behandeling. Ik – Beautify’s Renée – ging langs bij Tamara Elbaz van Minus Four in Amsterdam om er meer over te leren.

Wat is een cryolipolyse behandeling?

Cryolipolyse wordt ook wel vet bevriezen genoemd. Het wordt bij Minus Four omschreven als een liposuctie, maar dan zonder de cosmetische ingreep. Daardoor is het een stuk betaalbaarder en toegankelijker. Een ander voordeel is dat je via deze weg makkelijker moeilijke probleemgebieden kunt behandelen, zoals de onderkin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?

Tijdens je afspraak worden je vetcellen dus bevroren. Maar hoe werkt dat precies? Eerst wordt er een pad op de probleemzone geplaatst, wat in dit geval de onderkin is. De bovenste laag van je lichaamsvet wordt afgekoeld naar -8 graden Celsius.

Omdat alleen de vetcellen worden aangepakt wordt het op een natuurlijke basis afgebroken en afgevoerd uit je lichaam. Tot vier maanden (!) na je behandeling worden de behandelde vetcellen geleidelijk afgevoerd uit je lichaam.

De behandeling voor de onderkin duurt 60 minuten en ik vond het niet pijnlijk. Het is aan de andere kant ook niet per se heel comfortabel – het apparaat zuigt vacuüm aan het vet op de onderkin -, maar een uur vliegt zo voorbij als je je telefoon in je handen hebt.

Wat is het resultaat?

Eén ding is belangrijk om te onthouden: je onderkin is niet ineens na die 60 minuten verdwenen. Na de eerste behandeling kun je tot 22% onderhuids vetweefsel kwijtraken en de eerste veranderingen zie je na zes tot acht weken. Na drie maanden zie je het beste resultaat.

Tamara vertelde mij dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Bij de tweede en derde behandeling kun je dan nog eens tot 30% of 40% onderhuids vetweefsel kwijtraken.

Belangrijk om te weten

Laat je eerst adviseren over de cryolipolyse behandeling voordat je daadwerkelijk op de stoel plaatsneemt. Als je ervoor kiest om je onderkin te laten behandelen is de eerste stap namelijk bekijken of de behandeling bij je past. Zorg dat je voldoende informatie hebt om te bepalen of dit wel of niet iets voor je is.

Lees ook: Ik probeerde LPG endermologie om strakke benen en billen te krijgen zónder (veel) moeite te doen

Reageer op artikel:
Hoe cryolipolyse helpt om het vet van je onderkin te bevriezen
Sluiten