Vet haar? Dankzij deze pretty kapsels zie je er niks van

Je hebt het vast weleens gehoord: het is niet top voor je haar om het elke dag te wassen. Probeer jij het wassen soms uit te stellen? Dan weet je als geen ander hoe vettig je lokken kunnen worden. Beautify presents: zes kapsels die vet haar verbergen.

Kapsels die vet haar verbergen

Het is goed voor je haar om het niet te vaak te wassen. Plus het wassen, föhnen en stijlen van je lokken kan best een tijdrovend klusje zijn. Daarom stellen wij onze wasbeurten altijd het liefst zo lang mogelijk uit. Met af en toe vettige roots als gevolg.

Als je haar vet is voel je je vaak een stuk minder fris en knap dan je zou willen. Maar met deze kapsels is dat einde verhaal. Thank us later.

1. Strakke (visgraat)vlecht

Kam je haren naar achteren in een strakke staart. Toupeer je staart een beetje (indien nodig) en maak een grove (visgraat)vlecht.

2. Een lage staart/knot met clips

Messy laag knotje of staartje? Check. Zoveel mogelijk statement clipjes? Dubbelcheck. Masseer als je zeer vet haar hebt eerst een beetje droogshampoo in je aanzet. Deze look rock je sowieso.

3. ‘Partially polished ponytail’

Je haar is strak en netjes in een staart gebonden. Maar de staart zelf is wavy en een beetje slordig. Wij zijn verliefd op deze look die vet haar als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

4. De terugkomst van de haarklem

Grote haarklemmen zijn helemaal terug van weggeweest en bijna net zo chic als dat ze functioneel zijn. Zet de klem laag in je haren voor een chique ‘messy bun maar dan anders’-look. Zorg dat je aanzet ietwat rommelig oogt door wat textuur toe te voegen met bijvoorbeeld een droogshampoo.

5. Een messy topknot

De half updo waar je sowieso al tijden bekend mee bent: de messy topknot. Hij komt altijd van pas, maar is bij ons speciaal favoriet als onze lokken vet beginnen te worden.

6. Slick back: écht vet haar

De perfecte look voor vet haar, maar oh zo tricky. Om bovenstaand effect te krijgen dien je precies de juiste hoeveelheid product te gebruiken. Te veel spul in je haar maakt het slap, waardoor je de plank soms net misslaat. Als ‘ie lukt is de coupe superchic.

Lees ook: