Dit is waar je vet heen gaat als je afvalt

Ben jij van plan om af te gaan vallen in dit jaar? Dan heb je je misschien wel eens afgevraagd waar dat vet nou eigenlijk heen gaat. Want zoals je misschien ooit hebt geleerd tijdens scheikunde kan massa niet zomaar verdwijnen. Het kan alleen van vorm veranderen. Hoe zit dat dan?

Waar vet blijft als je afvalt? Dat vinden zelfs onderzoekers en mensen uit de medische wereld een moeilijke vraag om te beantwoorden. Uit de onderzoeken kwam dat veel personal trainers denken dat vet wordt omgezet in energie en je lichaam zichzelf van het vet warm houdt. Dat blijkt niet waar te zijn.

Gelukkig is er wel een antwoord waar het vet dan wel blijft. Ruben Meerman, onderzoeker, heeft vastgesteld dat 80% van de atomen van vet moleculen je lichaam verlaat via je longen. Oftewel, 80% van je vetmassa zou je uitblazen via de koolstofdioxide van je adem. De overige 20% komt vrij door water in de vorm van zweet, urine, tranen en andere vloeistoffen die je lichaam uitstoot. Weet je ook gelijk waar de uitdrukking ‘zweet het uit’ vandaan komt.

Reageer op artikel:
Dit is waar je vet heen gaat als je afvalt
Sluiten