Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 9 december 2017

Vergeet het Museumplein: Dit zijn de vetste ijsbanen in ons land om te schaatsen

Ieder jaar in december, en vaak nog eerder, kun je op verschillende plekken in ons land een rondje maken op een ijsbaan. En daarna natuurlijk een lekker drankje doen in een sfeervol cafeetje in de buurt. Maar voor een gezellig schaatsdagje hoef je niet alleen naar het Museumplein in Amsterdam.

Er zijn ijsbanen genoeg in Nederland, niet alleen in onze hoofdstad. Daarom een paar suggesties door het hele land.

Magisch Maastricht

Het vrijthof in Maastricht staat in december he-le-maal in het teken van ijs, kerst en eten. De ijsbaan die je in het zuiden van het land vindt, heeft een grote kerstboom met lichtjes in het midden. Geen rare fratsen, gewoon lekker schaatsen op vlak ijs.

Markt in Eindhoven

Een paar kilometer boven Maastricht, vind je de Markt in Eindhoven. Daar is een schaatsbaan die omringd wordt door een magisch lichtgevend hekwerk. Alsof je gevangen bent in een sprookje.

Regenboogschaatsbaan in Rotterdam

Onlangs schreven we al over de regenboogschaatsbaan in Rotterdam. In Kralingen vind je een soort tunnel met alle kleuren van de regenboog. Hier wil je naartoe.

Voor het Kurhaus in Scheveningen

Voor het immense en paleiselijke gebouw in Scheveningen is ieder jaar ook een groot stuk ijs te vinden. Rondjes schaatsen met een machtig mooi uitzicht. Zeker het bezoeken waard.

Flevonice in Biddinghuizen

Flevonice is het hele jaar door een recreatiepark en trekt met de kerst een gezellig en sfeervol jasje aan. Je vindt het in Flevoland, redelijk in het midden van ons land.

En om je eingen huis in kerstsfeer te hijsen: Score! Aldi gaat echte Nordmann kerstbomen verkopen voor maar 15 euro

Reageer op artikel:
Vergeet het Museumplein: Dit zijn de vetste ijsbanen in ons land om te schaatsen
Sluiten