Beautify tipt: zó laat je je vette huid glanzen zonder te glimmen

Wanneer je ‘gezegend’ bent met een vette huid die een uur nadat je je make-up hebt aangebracht alweer glimt, dan ben je meestal geen fan van glanzende producten. Maar het is goed om te weten dat er een groot verschil zit in glanzen en glimmen. Bij een vette huid maakt je huid teveel talg aan waardoor je vaak op de T-zone glimt. Maar glans op de juiste plekken zoals je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog ziet er juist stralend en gezond uit.

Check hier de tips waarmee ook jij een mooie glanzende en stralende huid kunt krijgen.

Tips bij een vette huid

Hopelijk heb je iets aan deze make-up tips voor een vette huid:

1. Gebruik een matterende primer onder je make-up

Wanneer je een vette huid hebt is het zaak om je talgproductie onder controle te houden. Daarom is een matterende primer ideaal. De primer legt een beschermend laagje tussen je huid en je foundation wat ervoor zorgt dat je gedurende de dag minder glimt, plus het houdt je foundation op zijn plek.

2. Combineer een matterende foundation met een illuminator

In een matterende foundation zit meer poeder verwerkt, wat zorgt voor een matte uitstraling. Om toch een frisse uitstraling te creëren kun je je foundation voor bepaalde plekken mixen met een illuminator. Hou er wel rekening mee dat glans je poriën benadrukt. Wanneer vergrote poriën een van je aandachtspunten is, breng dan de glans alleen aan op de buitenste delen van je gezicht, en matteer juist het middelste gedeelte.

3. Breng je foundation aan met een vochtige beautyblender

Voor een mooie glanzende finish breng je je foundation aan met een vochtige beautyblender op je vette huid. Met het ei-vormige sponsje kun je je foundation perfect aanbrengen. Wanneer je het sponsje vochtig maakt zal je zien dat het bijna drie keer zo groot wordt en het een luchtige, fluffy textuur krijgt. Door het vocht voorkom je dat je je foundation in een te dikke, cake-achtige laag opbrengt, en creëer je een prachtige radiant look.

4. Crème bronzers en blushers bij een vette huid

Een crème bronzer is een van de makkelijkste producten om een glanzende finish mee te creëren bij een vette huid. Breng de bronzer aan op de buitenste rand van je gezicht, en de blush op de appeltjes van je wangen voordat je een poeder aanbrengt. Wanneer je bang bent dat deze crèmige texturen niet de hele dag op hun plek blijven zitten, lees dan snel verder voor de tip die ervoor zorgt dat ze dat zeker wel doen.

5. Poeder je gezicht op strategische plekken

Het geheim van een mooi glanzende huid is dat je niet overal wil glimmen/glanzen. Matteer je vette huid daarom op de plekken waar je het meeste glimt, zoals je voorhoofd, neus en kin. Een truc om de poeder mooi te laten blenden met je huid, is om de poeder aan te brengen met de vochtige beautyblender waar je net je foundation mee aan hebt gebracht. Zo wordt het effect niet te poederig. Neem wel een compactpoeder mee in je tas om gedurende de dag eventuele glans weg te kunnen werken.

6. Gebruik veel highlighter bij een vette huid

Poeder highlighters zijn ideaal voor een vette huid. Breng de highlighter alleen aan op de uitstekende delen van je gezicht zoals de bovenkant van je jukbeenderen en je neusbrug. Dit trekt de aandacht naar de juiste delen van je gezicht, en zorgt voor een mooi glanzende finish. Vermijd, net als bij een illuminator, de plaatsen waar je poriën vergroot zijn, want de glans benadrukt ze alleen maar meer.

Eindig met een fixenderen spray voor een vette huid

Een fixerende spray is je beste vriend, geloof ons. Het houdt je make-up op zijn plek en heeft dus eigenlijk hetzelfde effect als een poeder, maar dan zonder het poederige effect. Zelfs crèmige producten zoals een crème blush of bronzer houdt de fixerende spray op zijn plek. Wanneer je klaar bent met het opbrengen van je make-up spray je een behoorlijke hoeveelheid fixerende spray over je gezicht. Laat het drogen en geniet de hele dag van een glimvrije, glanzende look.

Lees ook: Wil je hebben – Barry M lanceert een magische Harry Potter make-upcollectie

Reageer op artikel:
Beautify tipt: zó laat je je vette huid glanzen zonder te glimmen
Sluiten