Prachtig: Deze video bewijst hoe mooi krullend haar is (en smelt je hart)

Er zijn veel intiatieven in de wereld om vrouwen zichzelf mooi te laten voelen. Trots op hun lichaam, blij met hun gezicht en verliefd op hun haar. Toch blijft er altijd wat te wensen over.

In deze video zie je hoe kinderen struggelen met hun gekrulde haren. Ze hebben het idee dat steil haar hét schoonheidsideaal is. Één meisje vertelt zelfs dat ze het liefst al haar krullen uit haar hoofd zou willen trekken. Ze doet het niet, maar ze wil het wel.

De video is gemaakt naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat maar 10% van de vrouwen met krullend haar ook daadwerkelijk trots is op haar krullen. Uit datzelfde onderzoek bleek dat maar vier van de tien jonge meisjes krullend haar mooi vinden.

Echter bleek ook dat meisjes zeven keer meer geneigd zijn van hun krullen te houden als andere vrouwen om hun heen dat ook doen. En vanuit dit resultaat is onderstaande video gemaakt. Hopelijk heeft de video het gewenste effect want krullen zijn net zo mooi als iedere andere haarstijl.

Reageer op artikel:
Prachtig: Deze video bewijst hoe mooi krullend haar is (en smelt je hart)
Sluiten